Prevencija

Konjički osnovci kroz vježbu učili o zaštiti od požara

Učenice iz škola Parsovići i Seonica Aldina Pandur, Amna Omerović i Selma Miljević, kako su kazale, s velikom su pažnjom i zanimanjem sudjelovale i pratile tijek vježbe.
Vijesti / Flash | 12. 10. 2023. u 19:57 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U okviru preventivnih mjera zaštite od požara, Gradski stožer civilne zaštite Konjic danas je u Osnovnoj školi Parsovići organizirao vatrogasnu vježbu tijekom koje su učenici ove škole, kojima su se pridružili i učenici Osnovne škole Seonica, na praktičan način učili kako postupiti u slučaju pojave požara.

''Gradski stožer civilne zaštite u skladu s planom i programom redovno provodi preventivne aktivnosti kakva je današnja vježba koju smo uz puni angažman Službe za civilnu zaštitu i vatrogastvo organizirali u suradnji s GSS Prenj Konjic, Hitnom medicinskom službom Doma zdravlja Konjic i osnovnim školama Parsovići i Seonica. Drago mi je da smo na adekvatan način učenicima pružili priliku da se upoznaju s protokolom kako se ponašati u određenim neželjenim situacijama i da im približimo rad službi koje se brinu o zaštiti i sigurnosti života i imovine građana. Nadam se da ovakve scene nećemo gledati u stvarnosti i da će one biti preventivne kao što je vježba koja je provedena danas'', kazao je zapovjednik Gradskog stožera civilne zaštite Osman Ćatić.

Čestitao je učesnicima na ekspeditivnosti, a gostima iz Federalne uprave civilne zaštite, Uprave za civilnu zaštitu i vatrogastvo HNŽ, Ministarstva unutarnjih poslova HNŽ, Ministarstva financija HNK, Ministarstva pravosuđa, uprave i lokalne samouprave HNŽ i obrazovnih ustanova je zahvalio na dolasku.

Zadovoljstvo provedenim aktivnostima izrazio je i direktor Osnovne škole Parsovići Džemal Ćutahija, koji je zahvalio organizatorima na ukazanom povjerenju i poželio uspješan rad u budućnosti.

Učenice iz škola Parsovići i Seonica Aldina Pandur, Amna Omerović i Selma Miljević, kako su kazale, s velikom su pažnjom i zanimanjem sudjelovale i pratile tijek vježbe.

''Bilo je zanimljivo vidjeti šta to i na koji način rade vatrogasci, medicinari, pripadnici GSS-a u ovakvim situacijama, ući u vatrogasna vozila, što nam je bio doživljaj svima, jer mnogi imaju san kada porastu biti članovi ovih službi i time se baviti'', kazala je Selma Miljević, naglašavajući kako vježbu smatra izuzetno korisnom jer su se upoznali sa stvarima o kojima još nisu učili u školi, priopćili su iz Grada Konjica.

Kopirati
Drag cursor here to close