Obitelj prosvjedovala

Godinu dana od smrti malene Džene: Liječnica i dalje radi svoj posao kao da se ništa nije dogodilo

"I šator ću razapeti ako treba, ovdje ću da budem i tražim pravdu i istinu za svoje dijete", rekao je Gadžun.
Vijesti / Crna Kronika | 14. 11. 2022. u 15:26 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Prosvjedi roditelja djevojčice Džene Gadžun, Murisa i Amile, se od 10 sati preselio ispred zgrade Tužiteljstva Kantona Sarajevo. Oni su prvo prosvjedovali ispred zgrade Vlade KS gdje su tražili da ministar zdravstva Kantona Sarajevo Haris Vranić izađe i javno se obrati.

Vranić je pozvao Gadžuna u svoj ured što je ovaj odbio, tražeći isključivo javno obraćanje. Nakon sat vremena prosvjed se preselio ispred Tužiteljstva KS, prenosi "Avaz". 

"Za Harisa bih rekao da toliko ima nepoštovanja prema nama građanima, da nema hrabrosti da izađe da jednom ocu u lice kaže zašto je njegovo lice preminulo u ordinaciji koje on drži i daje im naredbe da rade s neispravnim aparatima. Nije imao hrabrosti da izađe i kaže mi to u lice, ni meni ni javnosti.

Video: Muris Gadžun, otac djevojčice Džene, ispred Tužilaštva KS

Samo se oglašava putem Facebook profila. Zato sam želio ovako, kada već toliko voli kamere, da kaže sve u lice i meni i narodu koji očekuje istinu o tome što se dogodilo s našom curicom. Od Tužiteljstva je uvijek isti odgovor, ništa konkretno", rekao je Gadžun.

Upitan što su dalji koraci, Gadžun je odgovorio da će svaki dan dolaziti.

"I šator ću razapeti ako treba, ovdje ću da budem i tražim pravdu i istinu za svoje dijete", rekao je Gadžun.

Doktoricu koja je radila operaciju radi u bolnici u Zenici, a Gadžun je često sreće.

"Ja kada odem u zeničku bolnicu tolike traume imam kada uđem, da ne sretnem tu liječnicu, bojim se da joj što ne uradim. Srećemo je u Kantonalnoj bolnici Zenica. Ona i dalje radi svoj posao kao da se ništa nije dogodilo", istaknuo je Gadžun.

Podsjetimo, dvoipolgodišnja djevojčica iz Kaknja preminula je zbog teških komplikacija nakon operacije u privatnoj klinici u Sarajevu. Malena Džena nije se uspjela izboriti s teškim stanjem u kojem je završila nakon operacije u privatnoj klinici Bejtović.

Kopirati
Drag cursor here to close