Nastavak trakavice

Afera "Respiratori": Mobitel korišten i nakon što ga je Tužiteljstvo oduzelo

Jedan od tužitelja Mirza Hukeljić predočio je informaciju Suda Bosne i Hercegovine, u kojoj je navedeno da je ovaj mobitel korišten i nakon što ga je tužiteljstvo oduzelo.
Vijesti / Crna Kronika | 29. 09. 2021. u 15:50 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Oduzeti mobitel generalne tajnice Federalne vlade Edite Kalajdžić izazvao je burnu raspravu na ročištu u predmetu "Respiratori" pred Sudom Bosne i Hercegovine.

Jedan od tužitelja u ovom predmetu Mirza Hukeljić je predočio informaciju Suda Bosne i Hercegovine, u kojoj je navedeno da je ovaj mobitel korišten i nakon što ga je tužiteljstvo oduzelo.

Viber dopisivanja

Prema Hukeljićevim riječima, mobitel je korišten u Viber komunikaciji sa strankom u ovom postupku, prenosi Klix.ba

Kalajdžić, za koju je tužitelj naveo da će biti jedan od svjedoka, je prethodno ukazala Sudu da se mobitel koristi. Tužitelj je ocijenio da o ovome nije informirana obrana optuženih, a da je trebala biti informirana.

Smatra da je to trebao učiniti Sud Bosne i Hercegovine, dok mu je predsjedavajuća sudskog vijeća Džemila Begović poručila da je tužiteljstvo moralo provjeriti ovaj navod. U nekoliko navrata pitala je Hukeljića hoće li istražiti ovaj navod. Begović je također pitala kako je moguće da se ovo dogodi.

Vasvija Vidović, odvjetnica prvooptuženog, federalnog premijera Fadila Novalića (SDA), je naglasila da je tužiteljstvo moralo informirati obranu o ovome podsjetivši da je Kalajdžić bila dio komunikacije preko Viber grupe "Gensek", čiji su sudionici bili dio nabave respiratora.

Zavrzlama

Napomenula je da je obrana ranije ukazivala, kako je rekla, na nezakonitosti u pribavljanju i držanju predmeta.

Begić je istakla da ova situacija nema nikakve veze s ranijim vještačenjem ovog mobitela.

Podsjetimo, na današnjem ročištu svjedočili su Harun Avdagić i Indira Fazlagić iz Agencije za lijekove i medicinska sredstva Bosne i Hercegovine. Objasnili su kakva je bila njihova uloga u nabavi respiratora.

Osim Hukeljića, tužitelj u ovom predmetu je i Džermin Pašić. Pored Novalića, za nezakonitu nabavu 100 respiratora iz Kine za 10 milijuna KM optuženi su i vlasnik kompanije "Srebrena malina" Fikret Hodžić, suspendirani direktor Federalne uprave civilne zaštite (FUCZ) Fahrudin Solak i zamjenica federalnog premijera i ministrica financija Jelka Milićević (HDZ).

Sljedeće ročište na kojem bi se ponovo trebali saslušavati svjedoci tužiteljstva zakazano je za petak, 1. listopad, u 13:00 sati.

Kopirati
Drag cursor here to close