Sletili s ceste

FUP: U policijskoj potjeri uhićene dvije osobe, drogu bacili u rijeku

Prilikom bjega, osumnjičene osobe su u rijeku Bosnu odbacile kesu sa materijom za koju se sumnja da se radi o opojnoj drogi amfetamin, mobilne telefone, te druge predmete koji se mogu dovesti u vezu sa izvršenjem ovog kaznenog djela.
Vijesti / Crna Kronika | 12. 01. 2022. u 16:06 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U srijedu 10. siječnja 2022. godine, policijski službenici Federalne uprave policije su provodeći mjere i radnje iz svoje nadležnosti izveli operativnu akciju ''Trag'' na području Županije Sarajevo, te slobode lišili dvije osobe inicijala F.N. (1978) i N.N. (1983) iz Vogošće koji se sumnjiče za izvršenje više kaznenih djela i to: ''Napad na službenu osobu u vršenju poslova sigurnosti'', ''Sprječavanje službene osobe u vršenju službene radnje'', ''Oštećenje tuđe stvari'', ''Ugrožavanje prometa'' a sve u vezi s kaznenim djelom ''Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga'', priopćio je FUP.

Policijski službenici su provodeći mjere i radnje iz svoje nadležnosti pokušali izvršiti kontrolu motornog vozila u kojem su bile osumnjičene osobe zbog sumnje da se bave nelegalnom trgovinom opojnih droga. Na jasna upozorenja policijskih službenika, pomenute osobe su se oglušile, te su nastavili da se ubrzano kreću u pravcu policijskih službenika, tom prilikom su lakše ozlijedili jednog policijskog službenika i izazvali oštećenja na službenom motornom vozilu. Prilikom bjega, osumnjičene osobe su u rijeku Bosnu odbacile kesu sa materijom za koju se sumnja da se radi o opojnoj drogi amfetamin, mobilne telefone, te druge predmete koji se mogu dovesti u vezu sa izvršenjem ovog kaznenog djela.

Osobe su lišene slobode nakon policijske potjere, te slijetanja s ceste usljed neprilagođene i brze vožnje na lokalitetu općine Ilijaš. Po nadzorom dežurnog tužitelja Županijskog tužiteljstva Županije Sarajevo i naredbi Općinskog suda u Sarajevu izvršen je pretres vozila koje su osobe koristile i pretraga terena, te su tom prilikom pronađeni predmeti koji se mogu dovesti u vezu sa predmetnim kaznenim djelima.

Osobe lišene slobode su prilikom kriminalističke obrade u prostorijama Federalne uprave policije priznale da su tog dana prevozili oko 2 kg opojne droge, te da su istu odbacili.

Osobe su višestruki povratnici u činjenju kaznenih djela, a nakon kriminalističke obrade predane su u nadležnost Županijskom tužiteljstvu Županije Sarajevo.

Kopirati
Drag cursor here to close