Doznajemo

FUP predao izvješće o mostarskim policajcima tužiteljstvu

Policajci J.P. i A.V. sumnjiče se da su počinili kazneno djelo Zloupotreba položaja ili ovlasti te kazneno djelo Zlostavljanje u obavljanju službe.
Vijesti / Crna Kronika | 12. 05. 2021. u 13:59 R.I. | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Tužiteljstvo Hercegovačko-neretvanske županije zaprimio je izvještaj Federalne uprave policije protiv pripadnika Ministarstva unutarnjih poslova HNŽ-a zbog premlaćivanja mladića u Mostaru, potvrđeno je portalu Bljesak.info.

Naime, FUP je postupio po zahtjevu tužiteljstva za prikupljanje dodatnih dokaza pa se policajci J.P. i A.V. sumnjiče da su počinili kazneno djelo Zloupotreba položaja ili ovlasti te kazneno djelo Zlostavljanje u obavljanju službe.

''Postupajući tužitelj vrši uvid u izvješće i dokaze i odlučit će o poduzimanju daljnjih mjera i radnji'', rečeno je za portal Bljesak.info iz Tužiteljstva HNŽ.

Podsjećamo, u noći s 10. na 11. travnja, policajci su u Franjevačkoj ulici ispred ulaza zgrade u kojoj živi brutalno pretukli mladića. Potom su udaljeni s dužnosti, a uslijedile su brojne reakcije među kojima su bile i one da ministar unutarnjih poslova HNŽ-a treba podnijeti ostavku.

Uslijedili su i prosvjedi pred policijskim središtima u Mostaru, a održana je i prosvjedna šetnja protiv policijske brutalnosti.

S druge strane, izvještaj o sigurnosti u gradu nije se našao pred mostarskim Gradskim vijećem jer, kako je potvrđeno, nitko iz resornog ministarstva nije došao kao izvjestitelj pred vijećnike.

Kopirati
Drag cursor here to close