Iz škole mole da se video ne dijeli

Policija istražuje slučaj vršnjačkog nasilja u Jajcu

Slučaj je prijavljen policiji u Jajcu 7. svibnja nakon čega je počela istraga i obaviješteno Tužiteljstvo SBŽ-a
Vijesti / Crna Kronika | 10. 05. 2021. u 14:36 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Screenshot / Vršnjačko nasilje

Policija istražuje slučaj vršnjačkog nasilja u Jajcu čija žrtva je, kako se vidi na snimci objavljenoj na društvenim mrežama, bila djevojčica osnovne škole u tom gradu, potvrdio je Feni glasnogovornik MUP-a Srednjobosanske županije (SBŽ) Hasan Hodžić.

Hodžić je kazao da je slučaj prijavljen policiji u Jajcu 7. svibnja nakon čega je počela istraga i obaviješteno Tužiteljstvo SBŽ-a, piše Fena.

Policija poduzela mjere

''Policija je odmah pristupila poduzimanju mjera i radnji s ciljem utvrđivanja svih činjenica i okolnosti. Uzimat će se i izjave od svjedoka, a u razmatranje će se uzeti i snimak koji postoji. Postupa se po uputama i nadzorom Tužiteljstva i zavisi od tome što će se na terenu pokazati'', kazao je Hodžić.

Videosnimka vršnjačkog nasilja objavljena je na društvenim mrežama, a potom i u brojnim bh. medijima.

Snimka prikazuje učenicu osnovne škole koju zlostavlja druga djevojčica uz odobravanje skupine djece koja su ovaj događaj snimala mobitelima.

U procesu rješavanja ovog slučaja, kako kažu u županijskom MUP-u, sudjeluju i škole u Jajcu te Centar za socijalni rad u tom gradu.

Škola: Ne širite video

U međuvremenu su se oglasili na Facebook profilu Osnovne škole „13. rujan“ iz Jajca, koju pohađa djevojčica koja je tukla svoju vršnjakinju.

''Molimo sve građane da se suzdrže od komentiranja i dijeljenja videa i članaka koji govore o vršnjačkom nasilju koje se dogodilo u našem gradu. Cilj nam je zaštititi obje djevojčice i pružiti im svu moguću pomoć. Govor mržnje na društvenim mrežama u tome neće pomoći.

Škola je, nakon saznanja o nasilju, odmah poduzela sve potrebne korake i uključila potrebne institucije'', stoji u objavi koju potpisuje Uprava škole.

Kopirati
Drag cursor here to close