Traži se tijelo

FUCZ potrazi u Stocu dodao još i dva čamca i dron

Radi se o pripadnicima federalne specijalizirane jedinice za spašavanje na vodi sa dva čamca i potrebnom opremom i dron timu sa tri operatera i bespilotnim letjelicama
Vijesti / Crna Kronika | 14. 02. 2024. u 11:48 Z. D. | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Spasiocima koji tragaju za nestalim mladićem iz Stoca danas pridružila su se još dva tima FUCZ.

Radi se o pripadnicima federalne specijalizirane jedinice za spašavanje na vodi sa dva čamca i potrebnom opremom i dron timu sa tri operatera i bespilotnim letjelicama koji su angažovani na osnovu jučerašnjeg, novog zahtjeva civilne zaštite Stolac.

''Jutros rano, nakon izvršenih priprema i aktivnosti planiranih današnjim operativnim planom ronioci federalne specijalizirane jedinice za spašavanje na vodi iz FUCZ započeli su detaljnu pretragu rijeke Bregave na mjestu na kome je pronađeno vozilo, a pripadnici federalne specijalizirane jedinice za spašavanje na vodi iz FUCZ sa dva raft čamca vrše pretragu rijeke Bregave nizvodno od mjesta nesreće prema ušću u rijeku Neretvu'', navode iz FUCZ.

Istovremeno se potraga odvija i kopnenim putem lijevom i desnom obalom rijeke Bregave, a teren se snima i bespilotnim letjelicama (dronovima).

Visok vodostaj otežava potragu

Vodostaj rijeke koji je i dalje visok, zamućenost vode zbog koje je vidljivost loša, te brzina proticanja uveliko otežavaju potragu.

U današnjoj potrazi su, osim pripadnika Federalnih specijaliziranih jedinica i dron tima, uključeni i pripadnici stolačke policije, CZ Stolac, GSS iz Čapljine, Čitluka i Ljubuškog, DVD Stolac i veliki broj volontera, koji su većinom lokalno stanovništvo.

Podsjetimo, u utorak je u rijeci Bregavi pronađen automobil u kojemu je bilo tijelo jednog od mladića nestalih u prometnoj nesreći.

Obdukcija pronađenog tijela u Mostaru

Automobil i tijelo su izvučeni, a obdukcija će biti izvršena danas u Mostaru.

Podsjetimo, stolačkoj policiji je R.V. (47) u noći sa nedjelje na ponedjeljak 00:45 sati prijavila da je njen sin, M.V. bio u jednom kafiću u Stocu sa F.S. te da nije došao kući, kao i da je nedostupan na telefon.

Iz MUP-a Hercegovačko-neretvanske županije su objavili da je sat nakon ponoći u policiju došao otac od F.S., zajedno, sa S.P., koji je policijskim službenicima dao informacije o tome kako je on dao svoje vozilo M.V. i F.S. da odu u Vidovo polje, nakon čega im se gubi svaki trag.

Odmah nakon toga tijekom noći policijske patrole su obišle grad i šire područje, ali nisu uspjeli pronaći nikakve tragove sve do ponedjeljka ujutro.

Kopirati
Drag cursor here to close