NCB INTERPOL raspisao potjernicu

Francuz uhićen u Hercegovini: Protjeran zbog sumnje na terorizam

Udaljenje navedenog stranog državljanina izvršeno je privatnim letom s Međunarodnog aerodroma Sarajevo.
Vijesti / Crna Kronika | 29. 01. 2024. u 14:29 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Služba za poslove sa strancima u ponedjeljak je izvršila postupak prisilnog udaljenja državljanina Francuske za kojeg je NCB INTERPOL raspisao potjernicu zbog sumnje za kaznena djela u vezi s terorizmom, oružjem i visokom tehnologijom, te kojeg je nadležni organ za vršenje sigurnosnih provjera okvalificirao kao osobu koja predstavlja prijetnju javnom redu i nacionalnoj sigurnosti Bosne i Hercegovine.

Službu za poslove sa strancima su, preduzimajući mjere i radnje iz svoje nadležnosti u cilju lociranja navedene osobe, policijski službenici MUP-a Republike Srpske obavijestili 30. prosinca 2023. da je izvršeno uhićenje predmetne osobe na području Trebinja, nakon čega je proveden u službene prostorije Službe za poslove sa strancima gdje je predan Službi na nadležno postupanje.

Shodno tome, predmetnoj osobi je izrečena mjera protjerivanja s teritorije BiH sa zabranom ulaska i boravka na teritoriju BiH u periodu od pet godina, nakon čega je smješten pod nadzor u Imigracijski centar u Istočnom Sarajevu.

Udaljenje navedenog stranog državljanina izvršeno je privatnim letom s Međunarodnog aerodroma Sarajevo, gdje je predat službenicima Nacionalne službe za tranfere Ministarstva pravosuđa Francuske, koji će predmetna osoba provesti do zemlje porijekla, priopćeno je iz Službe za poslove sa strancima.

Kopirati
Drag cursor here to close