U noći sa utorka na srijedu

FOTO/VIDEO | Nevrijeme poharalo BiH: Oštećeni krovovi i auta, naselja bez struje...

Prema prikupljenim informacijama u HNŽ je najviše pogođen grad Mostar, gdje su vatrogasci imali veći broj intervencija koje su uključivale pilanje i uklanjanje oborenih stabala sa kolnika, kao i sa automobila.
Vijesti / Crna Kronika | 19. 07. 2023. u 09:19 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Bosnu i Hercegovinu i regiju tijekom protekle noći pogodilo je snažno nevrijeme praćeno orkanskim vjetrom koji je rušio stabla, skidao krovove sa kuća i uzrokovao nestanke struje.

Šteta je zabilježena u više gradova u BiH.

Prema prikupljenim informacijama u HNŽ je najviše pogođen grad Mostar, gdje su vatrogasci imali veći broj intervencija koje su uključivale pilanje i uklanjanje oborenih stabala sa kolnika, kao i sa automobila.

Uslijed olujnog nevremena došlo je do prekida napajanja električnom energijom u naseljima Miljkovići, Polog, Kozice i Međine. Svi kvarovi će biti otklonjeni tijekom dana.

Na području grada Konjica, uslijed olujnog vjetra, došlo je do prekida napajanja električnom energijom u naseljima Buturović Polje, Parsovići, Ostrožac, Gorani, Lukomir i Lađanica.

Općinu Jablanica pogodilo je kišno nevrijeme i dovelo do začepljenja cestovnih šahtova i većeg broja vatrogasnih intervencija.

Na području Općine Prozor-Rama posljedice nevremena su slične kao i u ostalim općinama, s tim da je napajanje električnom energijom bilo uredno.

Foto: Rama-Prozor.info / Vjetar u Rami raskrio krov kuće i sručio crijep na auto

Vjetar je s jedne kuće skinuo krov, a crijep je pao na automobil vlasnika navedene kuće.

Zabilježeno je nekoliko intervencija na uklanjanju oborenih stabala i crijepa sa kolnika.

U Travniku je vjetar čupao stabla i bacao ih po cesti, pa je tako promet bio u prekidu. Slično je bilo i u Bugojnu.

Na području Zenice nije bilo prijavljenih šteta zbog nevremena koje je zahvatilo BiH sinoć, ali je tijekom noći nakratko nestajalo struje u cijelom gradu zbog udara groma.

Nevrijeme je pogodilo i Banja Luku, pa je u nekim naseljima nestalo struje.

Vatrogasci u Visokom također su intervenirali na uklanjanju granja i stabala s ceste. Osim stabala na cesti, zabilježen je i veći broj odrona.

Prema fotografijama grada Visokog, na ulicama se može vidjeti veliki broj iščupanih stabala, ali i odrona kamenja sa obližnjih zgrada.

Snažno nevrijeme sinoć je pogodilo i Travnik i tom prilikom je zabilježena značajna materijalna šteta.

Neke ulice bile su u potpunosti zatvorene za promet zbog oborenih stabala i crijepova na cesti. Na ulicama je bio prisutan veliki broj pripadnika TVJ Travnik i drugih hitnih službi koje saniraju štete.

 Posljedice nevremena u Travniku

Što se tiče regije, snažno nevrijeme pogodilo je sami sjever Hrvatske, gdje je vjetar čupao stabla i raskrivao kuće, a struje je nestalo u većem broju naselja.

Ništa bolje nije prošla ni Slovenija, kao ni Austrija.

Očekuje se da će se danas i u sljedećim danima ponovno vratiti sunčano vrijeme bez padalina, ali navečer se može očekivati kiša.

Kopirati
Drag cursor here to close