Olujni vjetar i kiša

Snažno nevrijeme zahvatilo zemlju

Iako su u cijeloj zemlji upaljeni alarmi zbog vrućina, nitko nije predvidio ovakvo snažno iznenadno nevrijeme.
Vijesti / Flash | 19. 07. 2023. u 00:52 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Snažno nevrijeme je nešto iza ponoći u noći s utorka na srijedu zahvatilo veći dio BiH.

Bljesak.info / Nevrijeme u Mostaru

U Mostaru je puhao olujni vjetar praćen munjama i grmljavinom dok iz ostatka zemlje također stižu vijesti o olujnom nevremenu. U pojedinim dijelovima zemlje, uz snažan vjetar, pala je i velika količina kiše. Prijave šteta očekuju se u srijedu ujutro.

Bljesak.info / Nebo nad Mostarom

Prognostičari kažu kako se u srijedu očekuje da će veći dio dana prevladavati pretežno sunčano i vruće.

Uz jači razvoj oblačnosti od poslijepodnevnih sati i tijekom noći na četvrtak lokalni pljuskovi praćeni grmljavinom su mogući u sjevernim, centralnim i istočnim područjima Bosne. Izgledni su obilniji pljuskovi i lokalna pojava grada.

Vjetar slab do umjerene jačine većinom jugozapadnog smjera. U sjevernim područjima vjetar sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 16 i 21, na jugu zemlje do 26, a najviša dnevna između 33 i 38, na jugu do 41 stupanj.

 

Nevrijeme je zahvatilo i regiju. ''Grmljavinsko nevrijeme s vjetrom i jačom kišom u utorak navečer zahvatilo je područje Varaždinske i Krapinsko-zagorske županije te Zagreb, Samobor, Čakovec i Bjelovar - srušena su stabla na ceste i električni stupovi, dignuti krovovi'', kažu u Ravnateljstvu civilne zaštite Hrvatske.

Snažna olujna fronta s udarima vjetra koji su dosezali brzine od preko 100 km na sat, dizali krovove kuća i rušili stabla, prošla je u utorak navečer velikim dijelovima Slovenije, dok su tisuće kućanstava ostale bez električne energije.

Kopirati
Drag cursor here to close