Izviđanje iz zraka

EUFOR: U BiH aktivno više šumskih požara koji ugrožavaju brojne općine

''EUFOR će se odazvati na zahtjeve za pomoć samo ako su u skladu s njegovim mandatom i ako ima sredstva i sposobnosti da to izvrši. U svakom slučaju, nastavit će djelovati samostalno kako bi ispunio zadatke u skladu s mandatom'', navedeno je.
Vijesti / Crna Kronika | 17. 08. 2021. u 17:23 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: EUFOR / U BiH aktivno više šumskih požara koji ugrožavaju brojne općine

Trenutno je u Bosni i Hercegovini aktivno više šumskih požara koji ugrožavaju brojne općine u različitim dijelovima zemlje, priopćeno je iz EUFOR-a.

EUFOR je izvršio izviđanje iz zraka kako bi se bolje upoznao sa situacijom, a u ovom slučaju, najnoviji snimci podijeljeni su s nadležnim strukturama.

''EUFOR će se odazvati na zahtjeve za pomoć samo ako su u skladu s njegovim mandatom i ako ima sredstva i sposobnosti da to izvrši. U svakom slučaju, nastavit će djelovati samostalno kako bi ispunio zadatke u skladu s mandatom'', navedeno je u saopćenju.

Prema sadašnjem mandatu EUFOR Althea (Rezolucija 2549 Vijeća sigurnosti Ujedinjenih naroda), ova misija prvenstveno ima zadatak pomoći lokalnim vlastima u održavanju sigurnog i stabilnog okruženja.

U tom smislu, EUFOR Althea samostalno pažljivo prati situaciju u Bosni i Hercegovini i u okviru tih aktivnosti, redovno dijeli informacije o svim relevantnim temama s lokalnim agencijama za provođenje zakona i svojim partnerima.

Kopirati
Drag cursor here to close