Krivi

Dvojac osuđen jer je šakama udarao policajce: "Znate li tko smo mi?"

Optužnica Okružnog javnog tužiteljstva teretila ih za napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti.
Vijesti / Crna Kronika | 27. 04. 2024. u 09:22 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Osnovni sud u Banja Luci osudio je muškarca D.DŽ. i ženu A.S., na po 2.000 KM kazne jer su napali policajce koji su ih zaustavili u Banja Luci.

Inače, optužnica Okružnog javnog tužiteljstva teretila ih za napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti, odnosno da su napali policajce M.C. i B.M. 15. lipnja 2019. godine.

Napali policajce

Policajci su ih zbog nepropisne vožnje zaustavili oko 04:30 sati dok su se vozili u Toyoti koju je vozio D.DŽ. a A.S. je bila suvozač, pišu Nezavisne

Tek nakon drugog upozorenja patrole, D.DŽ. je ugasio motor automobila i predao dokumente policajcu, dok je drugi policijski službenik B.M. prišao Banjalučanki A.S. te od nje tražio dokumente i da izađe iz vozila.

Kako se navodi u presudi, kada je izašla povišenim tonom policajcu je rekla: "Što hoćete? Znate li tko smo mi?" nakon čega je rekla D.DŽ. kako treba da idu odatle.

Kada je upozorena da ometa rad policije, ona je šakom udarila policaja B.M. u predjelu vrata, grudnog koša i lijeve ruke nanijevši mu ozljede. 

Priznali krivicu 

Policajac ju je fizički udaljio do prednjeg dijela vozila a D.DŽ. je izrevoltiran drugog policajca M.C. udario više puta šakom u vrat i stomak i nanio mu ozljede.

Potom su savladani, a teretili su se da su počinili krivično kao suizvršitelji.

Oni su kaznu dužni platiti u roku od 30 dana od pravomoćnosti presude kao i troškove krivičnog postupka od 150 KM.

Optuženi su se na ročištu za izjašnjenje o krivici izjasnili da nisu krivi, a na glavnom pretresu su se izjasnili da priznaju krivicu za djelo za koje ih terete.

Sud je utvrdio da su djelo počinili s izravnim umišljajem svjesni svoga djela.

Kao olakšavajuće okolnosti sud je cijenio priznanje optuženih, izraženo kajanje, raniju neosuđivanost i zdravstveno stanje A.S. Oštećeni se upućuju da imovinsko-pravni zahtjev ostvaruju u parnici.

Kopirati
Drag cursor here to close