Napad na službenu osobu

Dvojac iz Njemačke napao policajce u Livnu

Putnici su izašli iz automobila te su počeli vrijeđati, omalovažavati i upućivati prijetnje policijskim službenicima.
Vijesti / Crna Kronika | 26. 02. 2024. u 19:23 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Prilikom obavljanja službenih radnji u Ulici župana Želimira u Livnu fizički je napadnuta policijska patrola PP Livno.

Kako navode iz MUP-a Hercegbosanske županije, u ranim jutarnjim satima policija je zaustavila motorno vozilo marke "Audi 8", njemačkih registarskih oznaka, kojim je upravljala 27-godišnja osoba s prebivalištem u Kupresu, a u vozilu su se nalazili 25-godišnji D. M. iz Triera, Republika Njemačka, i 40-godišnji D. M. rođen u Kupresu, a nastanjen u Trieru, Republika Njemačka.

Prilikom obavljanja službene radnje alkotestiranja vozača, gdje je utvrđena prisutnost alkohola u organizmu, putnici su izašli iz automobila te su počeli vrijeđati, omalovažavati i upućivati prijetnje policijskim službenicima.

U jednom trenutku 25-godišnji D. M. udario je jednog od policijskih službenika u glavu, a 40-godišnji D. M. s obje ruke uhvatio je za vrat drugog policijskog službenika, pri čemu su policijski službenici zadobili tjelesne ozljede koje su im konstatirane i sanirane u Domu zdravlja i Županijskoj bolnici u Livnu.

Nakon što su policijski službenici uspjeli navedene osobe staviti pod kontrolu, isti su sprovedeni u PP Livno, gdje je nad njima zavedena kriminalistička obrada zbog postajanja osnovane sumnje da su počinili kazneno djelo "napad na službenu osobu u obavljanju poslova sigurnosti".

Kopirati
Drag cursor here to close