Senad Kevelj

Dužnosnik FK Velež pokušao kupiti lažnu diplomu u Cazinu

Optuženi su "pali" nakon što su fakultetsku diplomu pokušali prodati za 13.500 KM dvojici prikrivenih istražitelja SIPA-e.
Vijesti / Crna Kronika | 12. 01. 2024. u 10:38 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Kako piše Žurnal, tijekom ovog mjeseca trebao bi biti nastavljen sudski proces protiv Admira Hadžipašića, Gorana Lalovića, Snežane Kočić, Senada Haurdića i Refika Ćatića. Hadžipašić i Lalović, kao osnivači, te preostali kao uposlenici Visoke međunarodne škole u Cazinu, optuženi su kao organizirana kriminalna grupa za izdavanje nelegalnih diploma raznih struka.

Optuženi su, tvrdi portal, "pali" nakon što su fakultetsku diplomu pokušali prodati za 13.500 KM dvojici prikrivenih istražitelja SIPA-e. Slijedila je istraga, potom i optužnica koju potpisuje zamjenik glavnog tužitelja Županijskog tužiteljstva USŽ Adnan Tulić, ukupno 148 lažnih diploma za koje postoje dokazi i svjedoci.

"Studenti" su bili iz svih krajeva Bosne i Hercegovine. Ima među njima državnih službenika koji su na ovaj način željeli napredovati u službi, nezaposlenih ili uposlenika privatnih firmi. Žurnal između ostalih ističe Senada Kevelja, većinskog vlasnika tenderski uspješne firme "Commerce engineering" iz Mostara, a obavlja i funkciju predsjednika Upravnog odbora FK Velež te predsjednika UO Sportskog saveza Grada Mostara.

Prema saznanjima iz istrage, Senad Kevelj se tijekom 2018. godine sastajao sa optuženim suosnivačem Visoke međunarodne škole u Cazinu Admirom Hadžipašićem kako bi dogovorio stjecanje diplome "Bachelor poslovnog menadžmenta smjer financije i bankarstvo". Nakon što je izvršen njegov "upis" kao "studenta" i to od 2016. godine, u fakultetski matični list Kevelja upisani su podaci o položenim ispitima, fiktivnim naravno, te je već polovinom iduće 2019. godine dobio ugovorenu diplomu. Na račun škole, tvrdi Žurnal, uplatio je 2600 KM, a 7200 maraka predao je "u kešu" optuženom Admiru Hadžipašiću. Sve to je u svjedočenju istražiteljima Kevelj i potvrdio.

Ovaj, pokazat će se loš "poslovni" potez Kevelja nije utjecao na poslovanje njegove firme,  koja je u 2022. godini prihodovala 19 milijuna maraka uz oko 2,8 milijuna dobiti sa 5 zaposlenih, a poslovno nisu lošije bile ni prehodne godine.

Kopirati
Drag cursor here to close