SIP kažnjava

Durakoviću 3.000 KM kazne

Usvojen je prijedlog odluke kako je predložila stručna služba SIP-a, pa je Duraković novčano kažnjen.
Vijesti / Crna Kronika | 02. 02. 2023. u 13:15 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Središnje izborno povjerenstvo kaznilo je Ćamila Durakovića kao neovisnog kandidata na izborima za predsjednika i potpredsjednika RS-a zbog zloupotrebe prava u radu biračkih odbora tijekom Općih izbora 2022. godine. To je odlučeno na današnjoj sjednici.

Podtočka rada SIP-a danas je bila i utvrđivanje kazni za zloupotrebu prava sudjelovanja u biračkim odborima tijekom Općih izbora u BiH održanih prošle godine, prenosi Avaz

Za Durakovića, aktualnog potpredsjednika Republike Srpske je stučna služba SIP-a utvrdila da je kao neovisan kandidat zloupotrijebio pravo te su članovi SIP-a glasali o prijedlogu da mu se izrekne novčana kazna od 3.000 KM, što je zakonski minimum jer mu ranije ta institucija nije izricala kazne.

"Osim toga što je priznao da je vršio zloupotrebu, ono što nedostaje u ovoj odluci je točan broj članova biračkih odbora koji su delegirani protivno odredbama Izbornog zakona jer nije isto kada na listu stavite jednog tzv. fiktivnog člana i kada to uradite sa čitavom mrežom članova. U konkrenom slučaju smatram da je kazna od minimalnih 3.000 KM ohrabrujućeg karatera, posebno ako to na kraju neko prizna da je uradio, posebno ako uzmemo u obzir da je razlika između ovog i sljedećeg kandidata bošnjačkog naroda minimalna", kazala je članica SIP-a Vanja Bjelica – Prutina.

Usvojen je prijedlog odluke kako je predložila stručna služba SIP-a, pa je Duraković novčano kažnjen.

Kopirati
Drag cursor here to close