Oružane snage

Helikopter gasi požar kod Konjica

Svi letovi provode se uz sve potrebne sigurnosne mjere u vrijeme pandemije COVID-19.
Vijesti / Flash | 12. 04. 2020. u 16:15 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Helikopter Oružanih snaga Bosne i Hercegovine u nedjelju 12. travnja 2020. godine nastavio je gasiti požar kod Mostara, nakon čega je upućen na požarište kod Konjica.

Posada helikoptera UH-1H iz sastava 2. helikopterskog skvadrona Brigade zračnih snaga i protuzračne obrane OS BiH, jutros od 08:30 sati nastavila je gasiti požar u zoni Livča kod Mostara. Nakon jednog sata letenja izbacili su pet vedara vode te se vratili na mostarski aerodrom Ortiješ za dopunu goriva. Pri obavljanju prve zadaće, primili su žuran poziv od Civilne zaštite Konjica radi pomoći u gašenju požara kod Kostajnice, u konjičkoj općini.

Foto: PR / Oružane snage BiH gase požar

U 10:30 sati helikopter je uzletio na izvršenje ove nove zadaće. Za dva sata letenja izbačeno je 16 vedara vode na požarište. U popodnevnim satima nastavlja se s gašenjem požara na prvobitnoj lokaciji u općini Mostar.

Pripadnici 2. helikopterskog skvadrona Brigade zračnih snaga i protuzračne obrane OS BiH iz vojarne Rajlovac, tijekom pandemije COVID-19, helikopterima UH-1H iz zraka su gasili požare kod Drvara 19. ožujka, kod Tuzle 8. travnja te istoga dana drugim helikopterom na području općine Prozor, gdje su nastavili gašenje 9. i 10. travnja. Na području Mostara gase od petka 10. travnja. Svi letovi provode se uz sve potrebne sigurnosne mjere u vrijeme pandemije COVID-19.

Kopirati
Drag cursor here to close