Vrhovni i Općinski

Dojave: I u sudovima bombe

Vijesti / Crna Kronika | 02. 06. 2022. u 10:59 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Zgrade Vrhovnog suda Federacije BiH i Općinskog suda u Sarajevu evakuirane su jutros zbog dojave o postavljenim bombama, priopćeno je iz kantonalnog MUP-a.

Operativni centar Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo u 8.59 sati primio je telefonsku dojavu da su u zgradama Vrhovnog suda FBiH i Kantonalnog suda u Sarajevu postavljene bombe.

O tome je upoznat dežurni tužitelj Kantonalnog tužiteljstva Kantona Sarajevo, a pripadnici Uprave policije u saradnji sa službenicima Sudske policije FBiH poduzimaju mjere i radnje na evakuaciji osoblja i stranaka zatečenih u objektima ovih institucija, te vršenju pregleda, dodaje se u priopćenju.

Podsjećamo, dojava o podstavljenoj bombi stigla je dva puta i u Središnje izborno povjerenstvo ali i u Univerzitetski klinički centar RS-a.

U međuvremenu, generalni direktor Univerzitetskog kliničkog centra Republike Srpske Vlado Đajić izjavio je kako se ova ustanova vraća normalnom radu nakon što je policija pregledom prostorija ustanovila da je jutrošnja dojave o postavljenoj bombi lažna.

Dodao je kako sve ambulante, sale, odjela i kabineti rade normalno, te ponovio da u UKC-u nije postavljena eksplozivna naprava.

"Ostaje gorčina i zgroženost svih zdravstvenih radnika da se, pored škola, napadi i prijetnje upućuju i zdravstvenim ustanovama. Nadam se da ovo neće ponoviti", rekao je Đajić novinarima u Banja Luci.

Kopirati
Drag cursor here to close