Telefonski poziv

Dojava o bombi u srednjoj školi Sarajevu bila lažna

Vijesti / Crna Kronika | 02. 12. 2015. u 10:07 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

MUP-u Kantona Sarajevo jutros je dojavljena informacija o navodno postavljenoj bombi u Srednjoj školi poljoprivrede, prehrane, veterine i uslužnih djelatnosti u Sarajevu.

Iz Operativnog centra MUP-a Kantona Sarajevo za Klix je potvrđeno da su prema školi upućene policijske jedinice. Reporter Klixa sa mjesta događaja javlja kako je škola evakuirana, te da trenutno traje pregled objekta.

Dojava je registrirana oko 10 sati. U neposrednoj blizini srednje škole nalaze se Prva gimnazija, Osnovna škola "Safvet-beg Bašagić" i Srednja škola primijenjenih umjetnosti.

Rano jutros policija je dobila dojavu o postavljenoj bombi u KJKP 'Rad' u Sarajevu, međutim ispostavilo se da eksplozivne naprave nije bilo.

Dojava o postavljenoj bombi u Srednjoj poljoprivrednoj školi u Sarajevu bila je lažna, potvrđeno je Srni u MUP-u Kantona Sarajevo.

"Nakon što su pripadnici MUP-a Kantona Sarajevo pregledali objekat Srednje poljoprivredne škole na Drveniji, zaključeno je da je riječ o lažnoj dojavi", rekao je dežurni operativni MUP-a.

Dojava je zaprimljena oko 10 sati, a pripadnici MUP-a Kantona Sarajevo su, nakon evakuacije i pregleda zgrade, u 11:35 sati zaključili da je riječ o lažnoj informaciji.

Kopirati
Drag cursor here to close