Pos'o je težak

Direktor u godinu dana pronevjerio milijun KM?!

Ovoj instituciji su inspektori podnijeli devet izvještaja protiv bivšeg direktora od prosinca 2019. do prosinca 2020. godine.
Vijesti / Crna Kronika | 29. 10. 2020. u 07:14 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Rifet Karasalihović, bivši direktor JP Međunarodni aerodrom Tuzla d.o.o. Živiniceosumnjičen je za pronevjeru milijun maraka te za počinjenje 15 krivičnih djela, objavile su Nezavisne novine.

Policijski službenici Sektora kriminalističke policije Uprave policije MUP-a TK, odnosno Odjela za borbu protiv gospodarskog kriminala i korupcije, prošlog tjedna su Kantonalnom tužiteljstvu dostavili izvještaj protiv Karasalihovića.

Banjalučke novine navode kako je osumnjičen da je, obavljajući dužnost direktora JP Međunarodni aerodrom Tuzla d.o.o. Živinice, od prosinca 2018. do prosinca 2019. godine u Živinicama, s ciljem pribavljanja protupravne imovinske koristi za to pravno lice, počinio krivično djelo zloupotreba ovlasti u gospodarskom poslovanju.

"Naime, postoje osnove sumnje da je Karasalihović novčana sredstva doznačena iz proračuna FBiH u iznosu od 1.000.000 KM utrošio suprotno njihovoj namjeni", rečeno je Nezavisnim novinama iz Tužiteljstva.

Ovoj instituciji su inspektori podnijeli devet izvještaja protiv Karasalihovića od prosinca 2019. do prosinca 2020. godine.

Karasalihović je za Nezavisne novine rekao kako se apsolutno ne osjeća krivim.

"Postoje dokumenti koji će sve to demantirati. Financijski presjek kompletnog poslovanja Aerodroma je urađen i protokoliran. Nadam se da će oni koji trebaju pregledati dokumente i uzeti u obzir sve što se tamo navodi. Mislim da su optužbe tendenciozne'', rekao je.

Karasalihović je na direktorsku poziciju imenovan 2014. godine nakon smjene Eseda Mujačića, koji se sudskim putem vratio na tu poziciju ove godine.

Kopirati
Drag cursor here to close