''Digli u zrak'' bankomat

Detalji razbojništva u Drinovcima: Pljačkaši pucali prema vlasniku objekta

Tri naoružana muškarca odnijeli su novac iz bankomata, a usred pljačke zatekao ih je vlasnik objekta prema kojem su zapucali iz automatskog oružja.
Vijesti / Crna Kronika | 28. 11. 2018. u 18:30 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Strahovita eksplozija odjeknula je u utorak ujutro u 2:00 sata u mjestu Drinovci kod Gruda u kojoj je raznesen bankomat UniCredit banke koji se nalazio u sklopu trgovine Namex.

Kako doznaje Dnevni avaz, tri maskirana i automatskim puškama naoružana muškarca dovezla su se u automobilu BMW do Namexa gdje su uz pomoć nepoznate eksplozivne naprave raznijeli bankomat.

Snažna detonacija

Snažnu detonaciju je čuo i vlasnik objekta koji je Namexu iznajmio prostor te je odmah svojim automobilom krenuo prema trgovini, gdje je došao u trenutku kada su razbojnici kupili plijen. Umalo je, doznaje Avaz od izvora bliskog istrazi, platio glavom jer su razbojnici zapucali prema njegovom automobilu, ali je, osim pretrpljenog straha i stanja šoka, prošao neozlijeđen.

Nakon eksplozije aktivirao se i alarm u zaštitarskoj agenciji, koja osigurava objekt te je odmah pozvana policija. No, dolaskom na mjesto, policija i zaštitari nisu zatekli razbojnike izuzev isprepadanog vlasnika prostora.

Satima je u utorak trajao očevid kojeg su u nazočnosti dežurnog županijskog tužitelja Županijskog tužiteljstva Županije Zapadnohercegovačke Borislava Čuljka obavljali pripadnici Policijske uprave Grude.

Uzeti uzorci

Kako je Čuljak rekao Avazu, uzeti su uzorci eksplozivne naprave koji će biti poslani na vještačenje, kao i neki drugi tragovi. Automobil vlasnika prostora je prevezen u krug PU Grude zbog, također, neophodnih vještačenja, a u utorak su u policiji pregledavali snimke s videonadzora okolnih objekata u nadi da će im pomoći u istražnim radnjama.

''Poduzeli smo sve neophodne mjere i radnje i naložili brojna vještačenja. Ne znamo koliko je novca uzeto, jer neophodno je sačiniti inventuru'', rekao je Čuljak.

Pokušaj pljačke

Tužitelj Čuljak je potvrdio da je u noći s nedjelje na ponedjeljak pokušana pljačka bankomata u Vitini kod Ljubuškog. I u tom slučaju, naveo je, u tijeku su istražne radnje.

Kopirati
Drag cursor here to close