Priloženi i originalni računi

Demant na krađu u Splitu: Sve smo platile, smjestili su nam

Žene kažu da imaju originalne fiskalne račune, te da nisu krale u Splitu
Vijesti / Crna Kronika | 29. 01. 2019. u 12:38 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Taj dan smo bile u Splitu, također obavile normalan shoping koji smo naravno i platile'', navedeno je u demantu koji je upućen na tekst koji je portal Bljesak.info prenio sa Slobodne Dalmacije  u kojem se navodi kako su su Mostarka i Nevesinjka izvršile kazneno djelo krađe u tržnom centru u Splitu.

''Za to imamo i dokaze. Imamo orginal fiskalne račune izdane u subotu za svaki komad robe što je kupljen. Ništa drugo od navedenog nije istina! Znamo iz kojeg razloga i zasto nam je smješteno, ali odvjetnik nas je savjetovao da ne navodimo detalje jer je tužba u procesu'', navedeno je u demantu uz koji su nam proslijeđeni i računi.

Foto: Snimila čitateljica / Uz demantij su priložile i kopije računa (Klikom na fotografiju prikazat će se u punoj veličini)

Podsjetimo, Slobodna Dalmacija je u svom tekstu navela kako su Slađana S. iz Mostara i Nataša R. iz Nevesinja ukrale iz trgovačkog centra "City Center one" robu u vrijednosti od 17450 kuna.

''I jedna i druga su uzele dosta komada robe i krenule svaka u svoju kabinu gdje su sa odjeće skinule zaštitu, etikete i cijene, a robu su potrpale u svoje torbice i ruksake te su nakon toga izišle iz trgovine. Alarm pri izlazu nije zbog skinute zaštite sa proizvoda zvonio, ali je ipak prodavačica primjetila njihovo sumnjivo kretanje nakon izlaska iz kabine i nagli odlazak iz dućana te je odmah o tome obavijestila zaštitarsku službu.

Kada su ih zaštitari sustigli žene su bile na parkiralištu, gdje su zadržane do dolaska policije. Dakle u  centar su ušle oko 18 sati, a zaustavljene su na parkingu dvadeset minuta kasnije. Nakon uhićenja obje su dovedene u prostorije Druge policijske postaje gdje je nad njima provedena krim-obrada i obje su zaradile kaznene prijave za krađu, a ukradena roba je vraćena. Odvedene su nakon toga i pritvorskom nadzorniku, a potom i na ispitivanje na Općinsko državno odvjetništvo.

Kaznena prijava za krađu ide u redoviti postupak u kojem se ove dvije ino-kradljivice moraju pojaviti. Tužitelsjtvo je tražilo, a istražni sudac i odobrio da im se i objema izreče mjera opreza - oduzimanje putnih isprava do okončanja postupka te su nakon toga obje puštene na slobodu'', napisala je Slobodna Dalmacija u svom tekstu.
Kopirati
Drag cursor here to close