Kacige i pancirke

VIDEO: Opsadno stanje u Sarajevu: Darko Elez izručen BiH

Nakon ispitivanja osumnjičenog, tužitelj će se odrediti o daljim aktivnostima.
Vijesti / Crna Kronika | 03. 03. 2021. u 19:40 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Osumnjičeni Elez Darko (1980.), u srijedu je u popodnevnim satima, zračnim putem izručen iz Republike Srbije u Bosnu i Hercegovinu.

Aktivnosti su u Bosni i Hercegovini, realizirali MUP RS, Sudbena policija BiH i Državna agencija za istrage i zaštitu-SIPA.

Nakon izručenja, Elez je uz visoke mjere sigurnosti transportiran u kompleks pravosudnih institucija BiH, gdje će biti predan postupajućem tužitelju Posebnog odjela za organizirani kriminal, gospodarski kriminal i korupciju, Tužiteljstva Bosne i Hercegovine.

Video: Višegodišnji bjegunac Darko Elez sproveden u Sud BiH

Nakon ispitivanja osumnjičenog, tužitelj će se odrediti o daljim aktivnostima.

Izručenje osumnjičenog Elez Darka realizirano je zajedničkim radom i dobrom suradnjom institucija Bosne i Hercegovine i Republike Srbije, uz koordinaciju međunarodne organizacije Interpol, priopćeno je iz Tužiteljstva BiH.

Darko Elez, jedan je od optuženih u okviru predmeta “Lutka” u kojem su optuženi procesuirani za ubojstva, pokušaje ubojstva, pljačke transporta novca i druga kaznena djela, dok je optuženi Elez bio nedostupan, a također, Tužiteljstvo BiH radi na opsežnom predmetu organiziranog kriminala koji se odnosi na osumnjičenog Eleza i druge osobe koje su pod istragom zbog teških kaznenih djela organiziranih ubojstava, iznuda i drugih kaznenih djela na području Istočnog Sarajeva i Bosne i Hercegovine.

Foto: PR / Darko Elez izručen BiH
Kopirati
Drag cursor here to close