Pred Tužiteljstvom

Cvitanović tužiteljstvu o ubojstvu Radića: Bio je to incident

I tijekom uhićenja a i kasnije je tvrdio da je pušku bacio u Neretvu i to na području Počitelja. Potom je promijenio iskaz i rekao kako je to učinio na području Bunskih kanala…
Vijesti / Crna Kronika | 12. 11. 2020. u 14:44 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Bio je to incident, pucao sam i ubio sam ga'', jedino je što je Tužiteljstvu HNŽ—a rekao Josip Cvitanović, osumnjičenik za ubojstvo presuđenog ratnog zločinca Marka Make Radića.

Odvjetnik Cvitanovića Miro Volarić rekao je kako nije naveo motiv ubojstva, niti je iznosio bilo kakve detalje, ali je promijenio izjave o oružju kojim je počinio ubojstvo.

Naime, i tijekom uhićenja a i kasnije je tvrdio da je pušku bacio u Neretvu i to na području Počitelja. Potom je promijenio iskaz i rekao kako je to učinio na području Bunskih kanala gdje su ronioci tražili oružje ali ga nisu pronašli.

Dnevni avaz izvještava kako je saslušanje Cvitanovića u Kantonalnom tužiteljstvu trajalo ''relativno kratko, ni puni sat, budući da je u dva, tri navrata zbog bolova nastalih uslijed ozljeda na glavi tražio kraće pauze kako bi se umio, a koje mu je, prema svemu sudeći, nanio Radić nekoliko sati prije nego što ga je usmrtio''.

Cvitanović se i tijekom uhićenja žalio na ozljede, a u utorak ga je policija vodila u Centar urgentne medicine (CUM) Sveučilišne kliničke bolnice (SKB) Mostar, gdje mu je ukazana liječnička pomoć i nakon čega mu je urađen test na koronavirus.

Marko Radić, nekadašnji časnik HVO-a koji je odslužio kaznu zatvora zbog ratnih zločina, ubijen je u ponedjeljak navečer. Cvitanović se nakon ubojstva dao u bijeg te je, kako je objavila policija, bio na području Čapljine da bi se vratio u Mostar gdje je uhićen nedaleko od mjesta na kojem je usmrćen Radić.

Kopirati
Drag cursor here to close