Vjetar

Čitlučki vatrogasci: Za minutu možemo izgubiti nadzor

''Trenutno nam je angažirano petnaest vatrogasaca koji drže pod kontrolom situaciju, šta će biti dalje ovisi od vjetra'', naglasio je Ostojić.
Vijesti / Crna Kronika | 18. 07. 2022. u 12:08 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Požari s kojima se već nekoliko dana bore vatrogasci na području Čitluka i Konjica još su aktivni, a vjetar i nepristupačan teren onemogućavaju gašenje.

''Razbuktao nam se požar na Dubravama kod Krehin Graca, trenutno je pod kontrolom, ali za minutu možemo izgubiti nadzor radi prejakog vjetra koji nam stvara probleme'', rekao je za Fenu zapovjednik čitlučkih vatrogasaca Silvio Ostojić.

Kako je kazao, svi ljudi su na terenu.

''Trenutno nam je angažirano petnaest vatrogasaca koji drže pod kontrolom situaciju, šta će biti dalje ovisi od vjetra'', naglasio je Ostojić.

Osim na području čitlučke općine, požar stvara probleme i vatrogascima u Konjicu.

'''Pokušavamo lokalizirati požar, teško je procijeniti koliko je opožareno područje. Velika je površina, nepristupačan teren, a dio je i miniran. Samo se iz zraka može gasiti'', istaknuo je.

Navodi kako je angažirana kompletna vatrogasna jedinica, oko 15 vatrogasaca te 20 iz šumarstva.

''Ponuđena nam je i pomoć drugih jedinica, ali nema potrebe za njihovim angažiranjem jer ih ne možemo iskoristiti radi nepristupačnosti terena. Vatra je došla blizu ceste za Glavatičevo i Boračko jezero, pokušavamo ga lokalizirati i ugasiti'', zaključio je Hadžialić.

Inače, Vijeće ministara BiH jednoglasno je, na prijedlog Ministarstva sigurnosti, donijelo odluku o traženju međunarodne pomoći za zaštitu i spašavanje u gašenju požara u Bosni i Hercegovini. Odlukom je od nadležnih organa Republike Hrvatske zatražena međunarodna pomoć u vidu slanja letjelica (kanadera) s posadom koju će primiti organi civilne zaštite u BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close