Konjic, Čapljina, Čitluk

I dalje bukte požari u BiH: Traži se pomoć Hrvatske

Zbog teške situacije na požarištu zatražena je i Međunarodna pomoć – kanader iz R. Hrvatske, kao i pomoć u ljudstvu OS BiH.
Vijesti / Flash | 17. 07. 2022. u 09:25 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Još uvijek je aktivan požar na području Šurmanaca kod Čapljine. Vatrogasci su ga gasili i nadzirali cijelu noć. Trenutno je pod kontrolom, a vatrogasci su na terenu.

Tijekom dana na požarištu je angažirano 40 vatrogasaca PVP-e Čapljina. Obranjene su kuće u Gornjim Šurmancima, a požar se proteže prema Bijakovićima, priopćio je Županijski operativni centra CZ u nedjelju ujutro.

Također, i dalje je aktivan požar na lokalitetu Blizanci kod Čitluka. Zbog teške situacije na požarištu zatražena je i Međunarodna pomoć – kanader iz R. Hrvatske, kao i pomoć u ljudstvu OS BiH.

U večernjim satima (subota 16. srpnja) odobrena je pomoć u ljudstvu (30 vojnika) OS BiH. U nedjelju u jutarnjim satima vojnici su raspoređeni na terenu.

Gori i dalje i kod Konjica. Naime, požar na Boračkom jezeru i dalje je aktivan.

U jutarnjim i popodnevnim satima u gašenju požara pomagali i helikopteri OS BiH. Nisu ugroženi objekti niti putna komunikacija Konjic - Glavatičevo. U subotu 16. srpnja 2022. u večernjim satima poslan zahtjev za Međunarodnu pomoć – kanader iz R. Hrvatske.

Kopirati
Drag cursor here to close