MUP HNŽ

Čitlučanin priveden nakon dva desetljeća: Ubio zeta u Njemačkoj 1995. godine

On je zbog ubojstva svog zeta Dražena P., sestrinog muža, bio nedostupan njemačkim pravosudnim organima...
Vijesti / Crna Kronika | 03. 10. 2021. u 08:04 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Zbog ubojstva u Njemačkoj koje datira iz 1995. godine, pripadnici MUP-a Hercegovačko-neretvanskog županije su, prema zamolnici nadležnih organa Savezne Republike Njemačke upućene BiH, a prema naredbi Županijskog tužiteljstva u Mostaru, u srijedu uhitili 59-godišnjeg Dragana B. iz Vareša, nastanjenog na području Čitluka.

Pet hitaca

Kako piše Avaz iz izvora bliskih istrazi, on je zbog ubojstva svog zeta Dražena P., sestrinog muža, bio nedostupan njemačkim pravosudnim organima, između ostalog, jer je otada mijenjao mjesta prebivališta, i to od Kanade do Hrvatske te drugih europskih zemalja.

Zanimljivo je da se u BiH vratio prije više od desetljeće, gdje se kao podstanar skrasio u okolini Čitluka, a jedno vrijeme bavio se i taksiranjem. U Čitluku ga poznaju kao korektnu osobu.

Također, Čitlučanima je, kako su kazali za Avaz, poznata priča o tome da je ubio svog zeta.

Navodno, njegova sestra je često bila žrtva nasilničkog ponašanja svoga muža, a Dragan B. je zeta u nekoliko navrata upozoravao da to ne čini.

Nakon što je saznao da zet nije prestao zlostavljati njegovu sestru i da ju je, zapravo, i pretukao, automobilom se zaputio u Njemačku, gdje ga je pronašao i u njega ispalio pet hitaca iz pištolja. Nakon toga je pobjegao i godinama se uspijevao prikrivati.

Nema opasnosti

Nakon saslušanja u Tužiteljstvu HNŽ, pušten je da se brani sa slobode.

Kako je rečeno, ne postoje razlozi za upućivanje prijedloga za određivanje pritvora. Budući da ga potražuju i druge zemlje i da se, praktično, nema više gdje sakriti, nema opasnosti od bijega.

Zbog velikog protoka vremena ne postoji opasnost od utjecaja na svjedoke, uništenja dokaza, kao ni da bi mogao ponoviti isto kazneno djelo koje mu se stavlja na teret.

 

Kopirati
Drag cursor here to close