Rade bez prestanka

Čapljina: U potresu oštećeno 200 objekata, vatrogasci već sanirali njih 100

Čapljinski vatrogasci i ovoga su puta pokazali zašto slove za jednu od najograniziranijih i najspremnijih vatrogasnih postrojbi u državi.
Vijesti / Crna Kronika | 24. 04. 2022. u 13:18 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U potresu koji je u petak u večernjim satima pogodio Čapljinu zabilježena je šteta na više od 200 objekata.

Štete su većinom zabilježene na starijim objektima, a radilo se o urušavanju dimnjaka i krovova.

 

Čapljinski vatrogasci i ovoga su puta pokazali zašto slove za jednu od najograniziranijih i najspremnijih vatrogasnih postrojbi u državi.

''Od prvog trenutka smo bili na terenu, a samo u prvom danu sanirali smo preko 100 objekata'', rekao je Mate Jurković, zapobjednik Protupožarne postrojbe Čapljina.

Najviše oštećenja pretprile su čapljinske škole - Osnovna škola ''Lipanjske zore'' u Višićima i Osnovna škola Vladimira Pavlovića u Čapljini.

''Škola i krovište su popravljeni, no nastava će biti odgođena dok statičari ne odluče je li škola za upotrebu ili ne. Na krovu je bilo devet oštećenih dimnjaka i to je sve završeno'', zaključio je Jurković.

Podsjetimo, Bljesak.info jučer je objavio kako je nastava odgođena u osnovnim školama “Lipanjske zore” u Višićima i “Vladimir Pavlović'' u Čapljini, a učenici će u klupe tek u srijedu.

Jedan od objekata koji je pretprio znatnu štetu je i Robna Kuća ''Čapljinka'', na kojoj se urušio dio zida te stakleni portal.

Kopirati
Drag cursor here to close