Optužen

Branislav Zeljković oštetio budžet za više od 1,3 milijuna KM?

Nekadašnjeg direktora Instituta za javno zdravstvo RS optužnica tereti da je budžet RS oštetio za više od 1,3 milijuna KM, potvrđeno je "Nezavisnim novinama".
Vijesti / Crna Kronika | 22. 09. 2022. u 12:04 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Republičko javno tužiteljstvo Republike Srpske podiglo je optužnicu protiv nekadašnjeg direktora Instituta za javno zdravstvo RS Branislava Zeljkovića, te još četiri osobe koje terete za zloupotrebe pri nabavkama u periodu pandemije.

Nekadašnjeg direktora Instituta za javno zdravstvo RS optužnica tereti da je budžet RS oštetio za više od 1,3 milijuna KM, potvrđeno je "Nezavisnim novinama".

"Prema navodima optužnice, koja broji pet točaka, Branislav Zeljković se tereti da je, kršeći procedure javnih nabava, odnosno primjenjujući pregovarački postupak bez objave obavještenja o javnoj nabavci i direktni sporazum, kada isti prema Zakonu o javnim nabavkama BiH nije mogao biti primijenjen, za nabavku zaštitnih maski, medicinskih odijela i termalnih kamera od nekvalificiranih ponuđača, po cijenama višestruko većim od nabavnih, najgrublje zloupotrijebio svoj položaj i ovlaštenja direktora Instituta", naveli su iz Republičkog javnog tužiteljstva RS.

Uz Zeljkovića, optuženi su i direktori tvrtki "Procontrol" iz Banja Luke Slavko Bojić i "Promeding" iz Laktaša Dragan Dubravac, te vlasnik Turističke agencije "Travel 4 fun" Saša Marković. Optužnicom je obuhvaćen i Sani Crljić, bivši direktor banjalučke tvrtke "Sineks laboratorija".

Iz Republičkog javnog tužiteljstva RS ranije su potvrdili da je riječ o vrlo složenom predmetu visoke korupcije.

"Pribavljeno je nekoliko tisuća materijalnih dokaza, saslušano više od 200 osoba u svojstvu svjedoka, a izvršena su i mnogobrojna vještačenja", naveli su iz Republičkog javnog tužiteljstva RS.

Kopirati
Drag cursor here to close