Banja Luka

Otkriven identitet migranta: Alžirac je potegao pištolj na policijsku službenicu

Služba za poslove sa strancima je operativnim radom i provjerama utvrdila da se radi o osobi inicijala G. A., državljaninu Alžira.
Vijesti / Crna Kronika | 18. 06. 2020. u 20:37 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Služba za poslove sa strancima, provodeći operativne mjere i radnje iz svoje nadležnosti utvrdila je stvarni identitet migranta za kojeg je utvrđeno da je posjedovao vatreno oružje i za kojeg se osnovano sumnja da je počinio krivično djelo „napad na službenu osobu u vršenju službene radnje“ na području Banja Luke.

Kako je priopćeno iz Službe za poslove sa strancima, predmetno lice je nakon uhićenja, policijskim službenicima Ministarstva unutarnjih poslova Republike Srpske u izjavi navelo da je državljanin Palestine inicijala H. H.

Služba za poslove sa strancima je operativnim radom i provjerama utvrdila da se radi o osobi inicijala G. A., državljaninu Alžira, o čemu su prikupljeni relevantni dokazi te upoređeni biometrijski podaci koje Služba u postupku registracije prikuplja od migranata.

Služba za poslove sa strancima će u daljem postupku putem Veleposlanstva Alžira tražiti službenu potvrdu identiteta osobe za navedenu osobu, a sve u cilju udaljenja istog sa teritorije Bosne i Hercegovine.

Služba za poslove sa strancima je u periodu od 2018. godine do danas, ukupno registrirala 55.721 migranta. U postupku registracije, Služba za poslove sa strancima uzima biometrijske podatke, te prikuplja druge relevantne dokaze nastojeći utvrditi identitet migranata, te navedene podatke razmjenjuje sa partnerskim sigurnosnim agencijama u cilju zaštite sigurnosti Bosne i Hercegovine.

Služba je današnjom akcijom dala značajan doprinos rasvjetljavanju krivičnog djela za koje se osnovano sumnja da je počinjeno od strane migranta G. A. te će i u narednom periodu kontinuirano poduzimati sve neophodne operativne aktivnosti prema svim stranim državljanima koji na bilo koji način mogu predstavljati prijetnju sigurnosnom sustavu Bosne i Hercegovine.

Kopirati
Drag cursor here to close