Sklapanje poslova

BiH: Inspektori uhićeni jer su kao mito uzimali janjetinu i novac

"I gladni smo i žedni", govorili su inspektori Zec i Lazić poreznim dužnicima, obećavajući im da će za "par stoja eura" srediti porezna dugovanja.
Vijesti / Crna Kronika | 28. 10. 2023. u 19:37 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Za najveći broj kaznenih djela i to 12 tereti se Uroš Zec koji je ujedno i prvoosumnjičeni, zatim Dejan Lazić za sedam kaznenih djela, dok se Miloš Janjić tereti za samo jedno djelo i to zloupotrebu službenog položaja.

Izvor Srpskainfo otkrio je da je omiljena lokacija gdje su sklapani "dealovi" za oprost poreskih dugovanja, inspektorima bio poznati banjalučki restoran u kojem se poslužuje vruća janjetina.

Određeni poslovi sklapani su i u kavani, ali prava je poslastica ipak, bio ručak.

"I gladni smo i žedni", govorili su inspektori Zec i Lazić poreznim dužnicima, obećavajući im da će za "par stoja eura" srediti porezna dugovanja.

Od vlasnika jedne ribarnice osumnjičeni Zec je navodno, uzeo 1.300 kilograma rinfuzne jabuke, nakon što mu je dojavio kada dolazi porezna kontrola u kojoj su bile radne kolege osumnjičenog.

U drugom predmetu Zec i Janjić su uzeli 1.800 maraka od nesretne žene koja je mislila da će taj novac biti uplaćen za otplatu poreznog duga.

Srpskainfo je objavila da je pored trojice slobode lišenih poreznih inspektora Republike Srpske kojima je određen pritvor, pod lupom Tužiteljstva još najmanje četvoro osumnjičenih.

Ovi osumnjičeni terete se za kaznena djela davanja mita.

Porezni inspektori Uroš Zec, Miloš Janjić i Dejan Lazić pritvoreni su na mjesec dana odlukom Okružnog suda u Banja luci zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke i ponavljanja kaznenog djela.

Osumnjičeni su nekoliko mjeseci bili na meti istražitelja, a tokom istrage zabilježen je veliki broj komunikacija između poreznih inspektora.

Sve će biti dio materijalnih dokaza u budućem kaznenom postupku.

Porezni inspektori Srpske Zec, Janjić i Lazić terete se za kaznena djela zloupotrebe službenog položaja, trgovine utjecajem i primanja mita.

Istragom u ovom slučaju rukovodi Republičko javno tužiteljstvo.

Kopirati
Drag cursor here to close