Po našem

Pritvoreno 13 osoba zbog uzimanja mita prilikom polaganja vozačkih ispita

Za fiktivno polaganje praktičnog dijela vozačkog ispita osumnjičenima su plaćali do 2.600 maraka, a za fiktivno polaganje testova do 1.200 maraka.
Vijesti / Flash | 25. 10. 2023. u 07:09 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nakon akcije SIPA-e, u kojoj su uhićeni osumnjičeni za zloupotrebe prilikom polaganja vozačkih ispita i izdavanja vozačkih dozvola u oba entiteta, pripadnici MUP-a Republike Srpske su prije nekoliko dana uhitili još tri osobe u Osmacima zbog primanja mita i nezakonitog izdavanja vozačkih dozvola, među kojima je i službenica policije.

U Republičkom javnom tužiteljstvu je za BHRT potvrđeno da je i za njih tužitelj zatražio mjeru pritvora.

Trinaest lica koje je SIPA uhitila u akciji Aletr ego zbog uzimanja mita za polaganje vozačkih ispita je u pritvoru.

Republičko javno tužiteljstvo RS će za njih zatražiti produženje pritvora kako ne bi krivotvorili ili uništili dokaze i uticali na svjedoke.

Iako je SIPA u Federaciji BiH hapsila po nalogu Tužiteljstva Tuzlanskog kantona, u Republičkom javnom tužiteljstvu kažu da su aktivnosti provođene odvojene, ali se mogu dovesti u međusobnu vezu.

''Osumnjičena lica se sumnjiče da su u razdoblju od studenog 2021.godine do lipnja 2023. godine, djelujući kao organizirana kriminalna grupa na području Zvornika, Osmaka, Bratunca, Vlasenice kao i Tuzlanskog kantona sačinjavali lažne javne isprave potrebne za sticanje prava na polaganje vozačkog ispita i izdavanje vozačke dozvole i zato primali novac od kandidata koji su polagali vozački ispit“.

Za fiktivno polaganje praktičnog dijela vozačkog ispita osumnjičenima su plaćali do 2.600 maraka, a za fiktivno polaganje testova do 1.200 maraka.

Problem je što u Republici Srpskoj nitko ne kontrolira rad ni auto-škola ni komisija za polaganje vozačkih ispita, koje su stranački obojene.

Umjesto 70 kandidata koliko je realno da ima auto-škola sa jednim vozilom godišnje, pojedine imaju i po 200, ali to nitko ne sankcionira, upozorava predsjednik Udruženja autoškola u Republici Srpskoj.

Kopirati
Drag cursor here to close