Tukao ju 8 sati

Bh. državljanin nasmrt pretukao trudnu suprugu: Dobio samo 12 godina zatvora

Više državno tužiteljstvo zatražilo je od suda maksimalnu kaznu zatvora od 40 godina, ali je Nikolić dobio 12 godina zatvora za krivično djelo nasilje u obitelji.
Vijesti / Crna Kronika | 11. 12. 2023. u 13:52 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Viši sud u Podgorici osudio je u ponedjeljak na 12 godina zatvora državljanina BiH s boravkom u Baru Dalibora Nikolića (33) za ubojstvo trudne supruge Zumrite Nerde (27) u siječnju prošle godine.

Više državno tužiteljstvo zatražilo je od suda maksimalnu kaznu zatvora od 40 godina, ali je Nikolić dobio 12 godina zatvora za krivično djelo nasilje u obitelji.

Nakon provedenog postupka sud je našao da u odnosu na navedeno krivično djelo kod okrivljenog nema umišljaja, zbog čega je prekvalificirao i proglašen je krivim za krivično djelo nasilje u obitelji ili obiteljskoj zajednici za koje je predviđena kazna zatvora od tri do 12 godina, navodi se u objašnjenju Višeg suda.

Baranka Zumrita Nerda imala je 27 godina i troje djece kada ju je, u siječnju 2022. godine, nevjenčani suprug pretukao do smrti.

U optužnici je navedeno da je Nikolić 15. i 16. siječnja osam sati tukao ženu nakon svađe, dok se njihovo troje maloljetne djece - od 10, osam i četiri godine nalazilo u obiteljskoj kući.

Nerda je primila više desetina udaraca šakama i improviziranom baseball palicom, prenose Nezavisne

Nikolića je uhitila policija na graničnom prelazu sa Srbijom Dobrakovo 17. siječnja prošle godine - dan nakon što je ostavio pretučenu ženu u besvjesnom stanju i troje maloljetne djece ispred Opće bolnice u Baru.

Nerda je od posljedica prebijanja umrla 22. siječnja u Kliničkom centru Crne Gore.

Kopirati
Drag cursor here to close