Tražili ga 9 godina

Beskućnik iz Srbije silovao maloljetnicu u Italiji

Vijesti / Crna Kronika | 19. 04. 2015. u 08:04 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Srbin (43) koji živi kao beskućnik u Italiji, uhićen je prije tri dana u Bologni zbog sumnje da je 2006. silovao tada maloljetnu djevojčicu u Padovi.

Za njim je bila raspisana policijska tjeralica, ali je uhićen tek ovog tjedna, kada ga je policija legitimirala u jednoj ulici u Bologni tokom rutinske kontrole.

Ispostavilo se da je njemu u odsustvu određen pritvor još 2006. zbog silovanja djevojčice, ali mu se još onda izgubio svaki trag. Policija je sumnjala da je silovatelj pobjegao iz Italije, zbog čega je slučaj sve vrijeme bio otvoren.

Beskućnik iz Srbije čiji identitet nisu prenijeli talijanski mediji, odmah je uhićen i predat nadležnom tužitelju u Padovi. Talijanski mediji su prenijeli da je njegova žrtva bila dijete obiteljskih prijatelja, koju je seksualno napastvovao nakon jedne obiteljske proslave.

Djevojčica je tek nakon nekoliko dana skupila hrabrost i prijavila nasilnika, ali je on u međuvremenu nestao. Slučaj će uskoro dobiti i sudski epilog, a nasilniku prijeti kazna od četiri godine i tri mjeseca zatvora, naveo je Blic.

Kopirati
Drag cursor here to close