Bugojno

Još se ne zna tko je ubio dijete

Vijesti / Crna Kronika | 08. 11. 2021. u 08:43 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ni nakon dva mjeseca potrage pripadnici MUP-a SBK-a ne uspijevaju pronaći tko je u Bugojnu bacio novorođenče u Vrbas, piše Oslobođenje. I pored sveobuhvatne potrage, apela za pomoć koji je policija uputila građanima kako bi došli do majke ubijene bebe, istraga nije odmakla dalje od početka.

Foto: Fena / 

Naime, 5. rujna bugojanski ribolovac Salih Babić, pecajući na Vrbasu, naišao je na tijelo tek rođene djevojčice bez odjeće, u vodi, u blizini obale. Odmah je obavijestio policiju koja je izašla na lice mjesta, u Ulicu rostovska.

Fetah Hadžić, liječnik Hitne pomoći Bugojno, rekao je da je novorođenče nađeno s posteljicom i pupčanom vrpcom. Naknadno je, obdukcijom tijela novorođenčeta, koje je pronađeno kod Vrbaskog mosta u Bugojnu, utvrđeno da je beba rođena živa, a da je umrla od posljedice utapanja.

Slučaj je okvalificiran kao čedomorstvo. Kako nam je potvrđeno iz policije, pripadnici MUP-a Srednjobosanskog kantona danima su češljali teren u potrazi za bilo kakvom informacijom koja bi ih dovela do rješenja slučaja. Vođe sektora su išle od kuće do kuće i raspitivale se tko je majka ubijenog novorođenčeta, kontaktirane su sve susjedne policijske stanice, te medicinske ustanove u Bugojnu i okolini, ali sve je ostalo bez rezultata.

''S obzirom na to da je Bugojno malo mjesto i da je policija danima tražila majku novorođenčeta, istražitelji smatraju da bi do danas sigurno došli do nekog traga. Zato pretpostavljaju da osobe koje su bacile bebu u Vrbas nisu iz tog mjesta, a vjeruju da porođaj nije izvršen pod ljekarskim nadzorom u Bugojnu i okolnim mjestima'', pišu sarajevske novine.

Sredinom rujna, podsjećaju, policija je uputila apel građanima zamolivši ih da, ukoliko imaju bilo kakve informacije u vezi s ovim slučajem, to prijave u najbližu policijsku stanicu.

Kopirati
Drag cursor here to close