Respiratori

Bavrka propjevala?

Tužiteljstvo vjeruje da je Ana Bavrka nekoliko sati „glumila" radiologa…
Vijesti / Crna Kronika | 02. 07. 2020. u 09:05 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Televizijska voditeljica Ana Bavrka ''propjevala je'' nakon što je nedavno saslušana u Tužiteljstvu BiH u aferi Respiratori, objavio je Dnevni avaz.

Bavrka je dala iskaz u Tužiteljstvu BiH kao svjedok u slučaju nabavke 100 uređaja iz Kine u BiH po cijeni od 10,5 milijuna KM, što, kako Avaz piše, upućuje na vrlo otvorenu mogućnost da je pristala na suradnju s tužiteljima, obzirom da se njezino ime i ranije nalazilo u dokumentima.

U ovoj aferi za sada su osumnjičeni Fadil Novalić, premijer FBiH, Fahrudin Solak, direktor Federalne uprave civilne zaštite, Fikret Hodžić, vlasnik Srebrene maline, i Aleksandar Zolak, direktor Agencije za lijekove.

  / Avaz tvrdi da je Bavrka pristala na suradnju

Tužiteljstvo BiH ih sumnjiči za udruživanje radi činjenja krivičnih djela, medu kojima je i pranje novca. Istraga je, međutim, proširena na više osoba. Do sada su saslušane desetine svjedoka, medu kojima je i Bavrka.

Ona bi mogla biti i ključni svjedok, s obzirom na njezinu ulogu u firmi Srebrena malina. Točnije, Bavrku je Hodžić angažirao kao stručnu osobu kako bi firma mogla dobiti dozvolu za uvoz medicinske opreme. Ona je po profesiji diplomirani inženjer radiološke tehnologije, a diplomu je stekla na Fakultetu zdravstvenih studija u Mostaru.

Avaz navodi kako Tužiteljstvo vjeruje da je ona nekoliko sati „glumila" radiologa kako bi Zolak odobrio Hodžiću sve dozvole i njezino ime kao radiologa prikazao na papiru.

Foto: Facebook / Fikret Hodžić i Ana Bavrka

No, pitanje je, navode sarajevske novine, tko je na tome insistirao i kako je Zolak to prihvatio.

Tužiteljstvo je na ročištu Zolaku naglasilo da osobe koje je predložila Srebrena malina nisu bile educirane niti su imale položen stručni ispit.

Osim toga, prema registru veleprometnika koji imaju dozvolu Agencije za promet medicinskih sredstava, kao ključna osoba za praćenje neželjenih sredstava ispred Srebrene malin" sada je navedena Refija Suljaković. Međutim, na prvom popisu registra, koji je u posjedu Avaza, bilo je ime Bavrke, koje je zatim uklonjeno.

 


Avaz navodi kako je došao do saznanja da je Bavrka po izbijanju afere to tražila od Hodžića, te je raskinula ugovor s ovom firmom no nije uspio doći do njezina komentara na ovu temu.

Kopirati
Drag cursor here to close