'oće li to?

Hodžićevih 20 respiratora i dalje stoji na aerodromu

Da bi se okončao carinski postupak uvoza 20 respiratora, čeka se dozvola Agencije za lijekove i medicinska sredstva BiH, rekao je Kovačević.
Gospodarstvo / Flash | 01. 07. 2020. u 17:24 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Dvadeset respiratora koje je "Srebrena malina" u vlasništvu TV voditelja Fikreta Hodžića uvezla 27. svibnja iz Kine u BiH i dalje se nalazi na Aerodromu Sarajevo.

Ovu informaciju potvrdio je za "Avaz" Ratko Kovačević, glasnogovornik UIOBiH. Točnije, ovih 20 preostalih respiratora je skladišteno već mjesec i, kako stvari stoje, nepoznanica je kada će biti izmješteni.

Da bi se okončao carinski postupak uvoza 20 respiratora, čeka se dozvola Agencije za lijekove i medicinska sredstva BiH, rekao je Kovačević.

No, ova dozvola još nije odobrena "Srebrenoj malini". Ova firma nedavno je platila PDV za uvoz u iznosu od 265.131,19 KM. Ranije je uzvezeno 80 respiratora i oni su skladišteni na prostoru Federalne uprave civilne zaštite, gdje također stoje mjesecima i nikada nisu podijeljeni bolnicama.

Kada su u pitanju Agencija za lijekove i njen direktor Aleksandar Zolak, on je postao osumnjičeni u aferi "Respiratori" zajedno s Fadilom Novalićem, Fikretom Hodžićem i Fahrudinom Solakom. Zbog osnova sumnje da je nezakonito izdao dozvolu za uvoz ove opreme određene su mu mjere zabrane komuniciranja sa svjedocima i suosumnjičenima.

 

Kopirati
Drag cursor here to close