Udružena skupina

Akcija Inpact: Određen pritvor uhićenima u Mostaru

Kako je objavio FUP, članovi ove grupe sumnjiče se da su se u ožujku ove godine 2020. godine udružili u cilju stjecanja protupravne imovinske koristi...
Vijesti / Crna Kronika | 26. 11. 2020. u 07:48 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Osmorici uhićenih u akciji Inpact, koju su u ponedjeljak izveli pripadnici Federalne uprave policije (FUP), određen je pritvor u trajanju od 30 dana, odlučeo je na ročištu održanom u srijedu u Općinskom sudu Mostar.

Time je uvažen prijedlog Tužiteljstva Hercegovačko-neretvanskog kantona da Sado Đugum (42), Adnan Šljivić (33), Alen Fale (29), Rijad Dumpor (50), Miran Voljevica (41), Vedran Drljević (45), Đenan Demirović (38) i Edhem Memić (48), budu zadržani u pritvoru zbog postojanja opasnosti od utjecaja na svjedoke i opasnosti od ponavljanja krivičnih djela.

Općinski sud u Mostaru je, kako je priopćeno iz Tužiteljstva, ocijenio da je sasvim utemeljeno i opravdano određivanje pritvora osumnjičenima, jer postoje naročite okolnosti koje ukazuju da će ometati kaznenipostupak utjecajem na svjedoke, suuučesnike ili prikrivače i jer postoje naročite okolnosti koje opravdavaju strah da će osumnjičeni boravkom na slobodi ponoviti kazneno djelo, a za to kazneno djelo se može izreći kazna zatvora od tri godine ili teža kazna.

''Županijsko tužiteljstvo HNŽ, u suradnji sa Federalnom upravom policije (FUP Sarajevo) nastavlja sa poduzimanjem istražnih radnji u ovom predmetu u cilju utvrđivanja svih činjenica i okolnosti pod kojima su počinjena ova kaznena djela'', priopćeno nam je iz Tužiteljstva.

Kako je objavio FUP, članovi ove grupe sumnjiče se da su se u ožujku ove godine 2020. godine udružili u cilju stjecanja protupravne imovinske koristi, tako da su su od jednog od poduzetnika iz Mostara preuzeli dug. Od dužnika su iznudili putničko motorno vozilo Audi A6 i novčani iznos od 3.400 KM.

Potom su se okrenuli na poduzetnika te mu oteli BMW čija je vrijednost oko 30.000 KM i gotovinu u iznosu od 2.000 KM.

 

Kopirati
Drag cursor here to close