Uhićenja

Akcija FUP-a u Konjicu i Sarajevu: Droga, streljivo, oružje

Policijski službenici nastavljaju rad na rasvjetljavanju i dokumentiranju navedenog kaznenog dijela.
Vijesti / Crna Kronika | 26. 09. 2023. u 13:52 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U ponedjeljak policijski službenici Federalne uprave policije su proveli dvije operativne akcije.

U operativnoj akciji "Željeznica" na području Županije Sarajevo, a postupajući po usmenoj Naredbi Općinskog suda u Sarajevu, uhitili su M.Z. (1962.) zbog postojanja osnova sumnje da je počinio kaznena djela "Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga" iz člana 238. KZ FBiH, "Nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivnih materija" iz člana 371. KZ FBiH i "Krivotvorenje isprave" iz člana 373. KZ FBiH.

Foto: FUP / Pronađena droga u akciji FUP-a

Prilikom pretresa pronađene su i određene količine bijele praškaste materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu "Kokain" i opojnu drogu "Amfetamin", vaga za precizno vaganje, pištolj, puška i neutvđena količina streljiva, električni uređaj za omeanje signala, te falsificirani dokumenti Bosne i Hercegovine i Republike Srbije sa dva različita identiteta.

Uhićeni će nakon kriminalističke obrade u prostorijama Federalne uprave policije biti predan u nadležnost Županijskom tužiteljstvu Županije Sarajevo.

U drugoj operativnoj akciji na području Konjicu, izvršen je pretres lica, kojom prilikom je uhićen A.O. (1995.) iz Konjica, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio kazneno djelo iz člana 239. stav 3. KZ FBiH "Posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga".

Foto: FUP / Pronađena droga u akciji FUP-a

Prilikom pretresa pronađena je određena količina suhe zeljaste materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu "Marihuanu" i bijela praškastu materiju koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu "Amfetamin".

Uhićeni je kriminalistički obrađen u prostorijama PU Konjic. Policijski službenici nastavljaju rad na rasvjetljavanju i dokumentiranju navedenog kaznenog dijela.

Kopirati
Drag cursor here to close