Organizirani kriminal

Akcija ATM: Osam osoba opralo 7,4 milijuna KM

Vijesti / Crna Kronika | 22. 03. 2023. u 09:31 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Od listopada 2016. do veljače ove godine na području BiH izvršeno pranje novca u iznosu većem od 7,4 milijuna KM stečenih krivičnim djelima počinjenim na štetu većeg broja pravnih lica iz Slovenije.

Objavljeno je to nakon što su pripadnici Agencije za istrage i zaštitu BiH su u okviru međunarodne akcije "ATM" na području Sarajeva i Zenice izvršili pretrese na 14 lokacija i uhitili osam osoba zbog sumnje da su počinila krivična djela organizirani kriminal i pranje novca.

Kako je priopćeno iz SIPA-e, prilikom pretresa poslovnih i stambenih objekata otkrivena je i privremeno oduzeta određena količina poslovne i bankovne dokumentacije, računala, kao i drugi predmeti koji mogu poslužiti kao dokaz u krivičnom postupku.

Osim toga, posredstvom banaka izvršena je i provjera računa i sefova osumnjičenih osoba, te tom prilikom izvršena privremena obustava transakcija u iznosu 69.024 KM.

Akcija je bila rezultat rada zajedničkog istražnog tima SIPA-e, Tužiteljstva BiH i Specijalnog tužiteljstva i policije Slovenije.

Kopirati
Drag cursor here to close