Cetinje

Detalji masovne pucnjave: Stanodavac pucao na podstanare pa na mještane

"Za sada nije jasno što je potaknulo V.B. na ovako gnusan čin, kojom prilikom je i sam lišen života", ističe Brđanin.
Vijesti / Crna Kronika | 12. 08. 2022. u 20:11 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Direktor Uprave policije Zoran Brđanin oglasio se video porukom nakon današnje tragedije na Cetinju, u kojoj je ubijeno 11 osoba, među kojima je i dvoje djece.

Kazao je da je današnji dan tragičan ne samo za Cetinje, nego za cijelu Crnu Goru.

Dvoje djece

"Ljudski životi su najvrjedniji i nenadoknadivi, a danas smo izgubili 11 građana i građanki, među kojima i dvoje djece. Suosjećam s obiteljima stradalih i u svoje osobno ime i u ime Uprave policije upućujem im na ovaj način izraze najdublje sućuti, a jer u trenutku ovog događaja nisam bio u Podgorici, poći ću večeras i na Cetinje. Također, nadam se da će se ozlijeđeni brzo i uspješno oporaviti", priopćio je Brđanin.

Brđanin je podijelio informacije o događaju.

"Prema za sada poznatim okolnostima, danas oko 15:30 sati tridesetčetverogodišnji muškarac V.B., s Cetinja, pucao je na obitelj, čiji su članovi boravili u prostorijama njegove kuće kao podstanari u naselju Medovina. On je, tom prilikom, upotrebom vatrenog oružja – lovačke puške - lišio života dvoje djece, jedno starosti osam, a drugo jedanaest godina i ranio njihovu majku koja je u medicinskoj ustanovi podlegla ozljedama. Potom je izašao i pucao iz istog vatrenog oružja na stanovnike ovog naselja te ubio sedam osoba, a ranio šest", dodao je on.

Razlog nepoznat

Po pozivu građana, na mjesto događaja upućeni su policijski službenici kojom prilikom je u razmjeni vatre teško ranjen jedan policijski službenik.

"Za sada nije jasno što je potaknulo V.B. na ovako gnusan čin, kojom prilikom je i sam lišen života", ističe Brđanin.

Naglasio je da se okolnosti cjelokupnog događaja, uključujući i lišenje života V.B. i dalje utvrđuju te da će javnost, posredstvom medija, biti obaviještena o svim detaljima.

"Želim i da izrazim nadu da više nikad nećemo svjedočiti ovakvoj tragediji u Crnoj Gori. Vjerujem da svi poštujemo bol obitelji, a zahvaljujem medijima na korektnom odnosu u dosadašnjem izvještavanju i apeliram da se s maksimalnim oprezom nastavi izvještavanje", zaključio je Brđanin.

Foto: Jelena Jovanović | Vijesti / Masovna pucnjava u Cetinju

Oglasio se i premijer

"Današnji događaj na Cetinju tragedija je koju Crna Gora ne pamti", rekao je crnogorski premijer Dritan Abazović.

"Pozivam sve građane Crne Gore da mislima zajedno budemo uz obitelji nevino stradalih žrtava, njihove rođake, prijatelje i sve građane prijestolnice Cetinje", napisao je Abazović na Telegramu.

Podsjetimo, u cetinjskom naselju Medovina, u blizini Vladinog doma, ubijeno je 11 osoba, dok je šest osoba ozlijeđeno u pucnjavi.

Kopirati
Drag cursor here to close