Istarski ipsilon

U sudaru vozila iz BiH, Hrvatske i Srbije poginula jedna osoba

U nezgodi su sudjelovala još dva vozila, osobni automobil registarskih oznaka BiH i manje teretno vozilo Varaždinskih tablica, a lakše su ozljeđene dvije osobe
Vijesti / Crna Kronika | 18. 08. 2018. u 12:47 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U subotu nešto prije 8 sati, na dionici Cerovlje-Lupoglav autoceste A8, vozač automobila beogradskih registarskih oznaka, poginuo je u prometnoj nezgodi.

U nezgodi su sudjelovala još dva vozila, osobni automobil registarskih oznaka BiH i manje teretno vozilo Varaždinskih tablica, a lakše su ozljeđene dvije osobe, navodi Glas Istre.

  / Glas Istre - detalj s mjesta prometne nesreće

Doznaje se da je vozač automobila beogradskih registarskih oznaka imao 44 godine. Od 12:50 sati normaliziran je promet na Istarskom ipsilonu između čvorova Lupoglav i Cerovlje u oba smjera, nakon završetka očevida prometne nesreće, navedeno je iz Hrvatskog auto kluba (HAK). 

"44-godišnji državljanin Srbije V.K. je upravljao Audijem Q2 beogradskih registarskih oznaka u smjeru Pule kada je iz još neutvrđenih razloga prešao u suprotnu prometnu traku i udario u kamion TAM, varaždinskih oznaka koji se kretao prema tunelu Učka.

Nakon sudara s kamionom, Audi se zabio frontalno i u Peugeot 301 bosanskohercegovačkih oznaka koji se kretao iza kamiona, da bi se potom prevrnuo na bok. Od siline udara vozač Audija je preminuo na mjestu nesreće, a u vozilu je bio sam.

Na mjestu nesreće je stravičan prizor. Iz uništenog Audija izletio je motor, i to na uzvisini uz cestu. Vatrogasci su morali rezati lim kako bi došli do unesrećenog", navodi se iz policije.

Jedan od sudionika nesreće za HRT je opisao što se točno dogodilo.

"Odjednom, čovjek je skrenuo na lijevu stranu. Ne znam je li to bilo dvije sekunde. Udario je u kamion, odbio se od kamiona i udario u moj auto. To je ono što sam ja vidio i čega se trenutno mogu sjetiti. Stvarno je ovo bio veliki šok i ovo mi se dogodilo prvi put u 45 godina mog vozačkog staža", kazao je za HRT Slavko Simić, jedan od sudionika nesreće, a prenosi Index.

  / Glas Istre - detalj s mjesta prometne nesreće
Kopirati
Drag cursor here to close