Istraga traje

Tužiteljstvo tvrdi: Noćni čuvar opljačkao i zapalio firmu, a onda ukrao i auto

Postupajući tužiltelj je u srijedu donio naredbu o provođenju istrage i ispitao osumnjičenog.
Vijesti / Crna Kronika | 01. 11. 2018. u 14:58 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Postupajući tužitelj Županijskog tužiteljstva Tuzlanske županije je sucu za prethodni postupak Županijskog suda Tuzla stavio prijedlog za određivanje jednomjesečnog pritvora za Omera Đikanovića (43), s područja općine Srebrenik, zbog postojanja osnovane sumnje da je 17. rujna 2018. godine u prostorijama firme 'Murex' Špionica počinio produženo kazneno djelo 'Teška krađa' u sticaju sa kaznenim djelom 'Paljevina', navodi se iz Ureda za informiranje Tužiteljstva TŽ.

Osumnjičeni je od dana izvršenja kazneno djela do 30. listopada 2018. godine bio u bjekstvu, kada se predao službenicima MUP-a TŽ.

Đikanović je osumnjičen da je pomenutog dana u večernjim satima, radeći kao čuvar u ovoj firmi, uz pomoć različitog alata otvorio metalnu kasu, te provalio na još dva mjesta u firmi, otuđio novac i pribavio sebi korist u iznosu od oko 14.000 KM.

Nakon toga je na plinsku bocu stavio plamenik i postavio ga između drvenih greda, upalio plamenik i izazvao požar u objektu, u kojem je uništena roba u prijavljenoj vrijednosti većoj od 1 milijun KM, a također požarom izazvao i štetu velikih razmjera na objektu čija vrijednost se trenutno procjenjuje.

Potom je ispred objekta firme ušao u službeni automobil Renault Megane i udaljio se sa mjesta događaja. Službenici MUP-a TŽ su izvršili kriminalističku obradu te je osumnjičeni uz izvještaj o počinjenom kaznenom djelu predat u nadležnost Tužiteljstva.

Postupajući tužiltelj je u srijedu donio naredbu o provođenju istrage i ispitao osumnjičenog. Istraga u ovom predmetu je i dalje u tijeku, navedeno je u priopćenju iz Ureda za informiranje Tužiteljstva TŽ.

Kopirati
Drag cursor here to close