Poznati policiji

Potukli se, pa zapucali: U Sarajevu ranjena jedna osoba

Braća su pobjegla prema Općini Novi Grad. Policija traga za njima. Na licu mjesta navodno je pronađena čahura od ispaljenog hica.
Vijesti / Crna Kronika | 08. 02. 2018. u 18:40 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Sarajevskoj policiji u četvrtak oko 17 sati prijavljeno je da je došlo do pucnjave u ulici Sutjeska.

Kako je za 'Dnevni avaz' rečeno iz Operativnog centra MUP-a Kantona Sarajevo nekoliko policijskih patrola je na licu mjesta.

Kako im otkriva izvor blizak istrazi, braća Haris i Edis Banda, koji su odranije poznati policiji po činjenju raznih kaznenih djela, među kojima je, bilo nasilničko ponašanje, krađa i upotrebe vatrenog oružja, došli su oko 17 sati u ovu ulicu da bi se obračunali sa Suljom Planjom, zvani Domac, jer su odranije imali neraščišćenih računa.

Tu se našao Planjin prijatelj Mario Tomas, koji se umiješao u svađu. Jedan od braće Banda tijekom tučnjave potegao je pištolj i ranio Tomasa u nogu.

Braća su pobjegla prema Općini Novi Grad. Policija traga za njima. Na licu mjesta navodno je pronađena čahura od ispaljenog hica.

Nakon pucnjave u centru Sarajeva uhićena su dva napadača koja su vatrenim oružjem u nogu ranila 37-godišnjeg M. T., te još dvojica povezana s ovim slučajem, potvrđeno je za Klix iz Ministarstva unutarnjih poslova Kantona Sarajevo.

Glasnogovornica MUP-a KS Suvada Kuldija kazala je da su oko 19:30 sati uhićeni 29-godišnji E. B., te 25-godišnji H. B. zbog izazivanja opće opasnosti i nanošenja lakših tjelesnih ozljeda.

Oko 22:20 sati slobode su lišena još dva muškarca, 37-godišnji J. H. i 41-godišnji S. P. koji se dovode u vezu s ovim slučajem.

Kopirati
Drag cursor here to close