Teška krivična djela

Policija traga za Konjičaninom

Iz MUP-a Kantona Sarajevo napominju da u slučaju korisnih saznanja građani trebaju obavijestiti MUP Kantona Sarajevo - Operativni centar - 122.
Vijesti / Crna Kronika | 29. 01. 2020. u 15:06 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Općinski sud u Sarajevu raspisao je za Alijom Mesarevićem tjeralicu zbog teških krivičnih djela protiv sigurnosti javnog prometa.

Mesarević je rođen 1970. godine u Konjicu. Iz MUP-a Kantona Sarajevo napominju da u slučaju korisnih saznanja građani trebaju obavijestiti MUP Kantona Sarajevo - Operativni centar - 122.

Inače, navedena osoba je i prije bila sklona vršenju krivičnih djela. Tako se iz Tužiteljstva BiH navodi kako je Mesarević bio optužen za krivično djelo 'Krivotvorenje novca'. On je priznao krivnju za ovo djelo, te je sa Tužiteljstvom BiH sklopio sporazum o priznanju krivnje.

Sklapanjem sporazuma o priznanju krivnje, optuženi je u cijelosti priznao izvršenje krivičnog djela koje mu se stavlja na teret optužnicom Tužiteljstva BiH od 4.2.2011. godine.

Sukladno sporazumu, tužitelj i obrana suglasni su da Sud BiH izrekne optuženom Aliji Mesareviću kaznu zatvora u trajanju između pet i osam mjeseci.

Kopirati
Drag cursor here to close