Diploma

FUP uhitio bivšu uposlenicu KPZ Sarajevo

U sklopu navedenih aktivnosti, a po Naredbi Općinskog suda u Sarajevu izvršen je pretres stambenog objekta koji koristi osumnjičena
Vijesti / Crna Kronika | 05. 02. 2020. u 15:10 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Službenici Federalne uprave policije (FUP) policije su dana 5.2. pod nadzorom Županijskog tužiteljstva Kantona Sarajevo, poduzimali mjere i radnje iz svoje nadležnosti, kojom prilikom su lišili slobode bivšu uposlenicu Kazneno popravnog zavoda u Sarajevu, inicijala E.H. (1958.) koja se sumnjiči za počinjenje krivičnih djela 'Krivotvorenje isprave' iz člana 373 i 'Prijevara' iz člana 294. stav 1. u vezi sa članom 55. stav 2. Krivičnog zakona Federacije Bosne i Hercegovine.

Osnovi sumnje proizilaze iz činjenice da je osumnjičena E.H. protupravno pribavila lažnu diplomu Ekonomskog fakulteta u Sarajevu, koju je potom koristila kao dokaz završene visoke škoske spreme prilikom zaposlenja u različitim institucijama u periodu od 2008. do srpnja 2019. godine, a čime je oštetila proračune Federacije Bosne i Hercegovine i Kantona Sarajevo za sada za neutvrđen novčani iznos.

U sklopu navedenih aktivnosti, a po Naredbi Općinskog suda u Sarajevu izvršen je pretres stambenog objekta koji koristi osumnjičena, kojom prilikom su pronađeni i oduzeti predmeti koji su traženi Naredbom Suda, a koji će biti korišteni kao dokaz u krivičnom postupku.

Osoba lišena slobode je kriminalistički obrađena u službenim prostorijama Federalne uprave policije, te je u zakonskom roku predata uz Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu na dalju nadležnost Županijskom tužiteljstvu Kantona Sarajevo, navedeno je u izvještaju iz FUP-a.

Kopirati
Drag cursor here to close