40-godišnja Sarajka

Državljanka BiH uhićena zbog pljačke na dubrovačkom aerodromu

"Uhićena je u jednom smještajnom objektu, a zbog interesa istrage ne mogu reći koji su to predmeti što su pronađeni na području općine Konavle, a koje povezujemo s izvršenjem drskog razbojništva".
Vijesti / Crna Kronika | 29. 01. 2020. u 20:14 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Načelnik Policijske uprave dubrovačko – neretvanske Ivan Pavličević izvijestio je medije kako je tijekom nastavka istraživanja nerazjašnjenih detalja u svezi razbojništva počinjenog na platou Zračne luke Dubrovnik oko 7:40 sati 21. listopada prošle godine uhićena jedna ženska osoba, inače državljanka BiH zbog sumnje u pomaganje pri izvršenju spomenutog razbojništva.

U Istražnom centru dubrovačkog Županijskog suda potvrđeno je uhićenje i privođenje spomenute državljanke Bosne i Hercegovine, inače Sarajke stare 40 godina, kojoj je zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela te mogućeg bijega iz Hrvatske određen istražni zatvor u trajanju od 30 dana, navodi Dubrovački vjesnik.

"Vrlo brzo smo došli do direktnih izvršitelja, ali je kriminalističko istraživanje pokazalo kako ima još osoba koje su logistikom ili na drugi način povezane s izvršenjem tog kaznenog djela. Tako smo došli do podataka o ženskoj osobi iz BiH koja je u vrijeme razbojništva boravila na našem području, a koja se dovodi u izravnu vezu s počiniteljima. Imali smo saznanja o njenom kretanju, a uhićena je kada se nakon nekoliko mjeseci, odnosno ovih dana, ponovno pojavila na našem području.

Pretražili smo prostorije koje je koristila tijekom svog boravka na jugu Hrvatske u vrijeme počinjenog razbojništva te su pronađeni određeni predmeti koji nam idu upravo u prilog sumnje u tu državljanku BiH. To nam je potvrdilo da smo od početka na pravom putu istraživanja", rekao je za 'Dubrovački vjesnik' Ivan Pavličević i dodao:

"Uhićena je u jednom smještajnom objektu, a zbog interesa istrage ne mogu reći koji su to predmeti što su pronađeni na području općine Konavle, a koje povezujemo s izvršenjem drskog razbojništva".

Podsjetit ćemo da se razbojništvo dogodilo na prostoru aerodroma Dubrovnik kada su počinitelji, prema pisanju medija iz Hrvatske, otuđili torbu u kojoj je bio vikend utržak od jednog duty free shopa. Tada su mediji pisali da se radilo o iznosu od oko 100 tisuća eura.

Kopirati
Drag cursor here to close