Tuzla

Bibiju jednomjesečni pritvor zbog ubojstva i pokušaja ubojstva

Mehić je osumnjičen za kaznena djela 'Ubojstvo' i 'Pokušaj ubojstva', odnosno da je 22. lipnja 2013. godine u centru Tuzle hicima iz vatrenog oružja ubio Emira Džinića i teško ranio Naila Hodžića.
Vijesti / Crna Kronika | 19. 01. 2018. u 02:43 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Pripadnici MUP-a Republike Srpske i Federalne uprave policije FBiH su u koordiniranim aktivnostima na području Jahorine 16. siječnja 2018. godine u večernji satima lišili slobode Damira Mehića zvani Bibi, za kojim je po prijedlogu Tužiteljstva Tuzlanske županije raspisana međunarodna tjeralica Županijskog suda Tuzla i operativna potraga MUP-a TŽ, a koji je duže vrijeme bio u bjekstvu.

Mehić je osumnjičen za kaznena djela 'Ubojstvo' i 'Pokušaj ubojstva', odnosno da je 22. lipnja 2013. godine u centru Tuzle hicima iz vatrenog oružja ubio Emira Džinića i teško ranio Naila Hodžića.

Mehiću je, dok je bio u bjekstvu, radi ovih kaznenih djela 2013. godine određen pritvor. Međutim, pred Županijskim sudom Tuzla je održano ročište na kojem je Mehiću izneseno za koja kaznena djela je osumnjičen, te je Županijski sud Tuzla donio novo rješenje o određivanju jednomjesečnog pritvora u kojem je navedeno da pritvor teče od dana lišenja slobode, navodi se iz Županijskog tužiteljstva.

Također, prilikom lišenja slobode kod Mehića je pronađen pištolj i određena količina streljiva, kao i krivotvorena osobna iskaznica sa lažnim osobnim podacima, te će se istraga protiv njega proširiti i za kaznena djela 'Nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivnih materija' i 'Krivotvorenje isprave'. Mehića će postupajući tužitelj ispitati na okolnosti izvršenja ovih kaznenih djela.

Također, pripadnici Federalne uprave policije su u ovim aktivnostima slobode lišili još dvije osobe. Na području Semizovca slobode je lišen Azur Hadžić (41) iz Brčkog, a u Tuzli i Almir Fejzić (32), za koje je dostavljen izvještaj o počinjenom kaznenom djelu 'Pomoć učinitelju nakon počinjenja kaznenog djela', odnosno osumnjičeni su da su na različite načine pomagali Mehiću da ne bude otkriven na području BiH.

Kod Mehića je prilikom lišenja slobode pronađena krivotvorena osobna iskaznica sa osobnim podacima osumnjičenog Almira Fejzića. Ove dvije osobe su predate u nadležnost Tužiteljstva gdje će biti ispitani, te će se donijeti odluka o daljim mjerama koje će se poduzimati protiv njih, odnosno razmotriti stavljanje prijedloga za određivanje mjere pritvora, priopćeno je iz Ureda za informiranje Tužiteljstva TŽ.

Kopirati
Drag cursor here to close