Granice

BiH: Britanci zatečeni u krijumčarenju migranta

Prema naredbi tužitelja Tužiteljstva BiH, troje državljana Velike Britanije je lišeno slobode i, uz izvještaj o krivičnom djelu 'Krijumčarenje ljudi', predato Tužiteljstvu BiH.
Vijesti / Crna Kronika | 01. 10. 2019. u 07:05 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

29. rujna na izlasku iz BiH na Međunarodnom graničnom prijelazu Ripač, spriječeno je krijumčarenje državljanina Pakistana, koji je bio sakriven i pokriven dekom između prednjeg i zadnjeg sjedišta u vozilu Toyota, nacionalnih oznaka Velike Britanije.

Vozilom je upravljao državljanin Velike Britanije, a s njim u vozilu se nalazilo još dvoje državljana Velike Britanije. Prema naredbi tužitelja Tužiteljstva BiH, troje državljana Velike Britanije je lišeno slobode i, uz izvještaj o krivičnom djelu 'Krijumčarenje ljudi', predato Tužiteljstvu BiH.

Vozilo i drugi dokazni materijali su privremeno oduzeti. U tijeku je daljnji rad na ovom slučaju.

Pripadnici Jedinice granične policije Zvornik, 29. rujna, spriječili su krijumčarenje 16 osoba afro-azijskog porijekla na području Zvornika. U vezu s ovim krijumčarenjem, dovodi se državljanin Bosne i Hercegovine, koji je ilegalne migrante krijumčario u vozilu Kia, koje je imalo različite nepripadajuće bh. nacionalne oznake.

Ilegalni migranti nisu posjedovali identifikacijske dokumente, a u razgovoru sa službenicima Granične policije izjavili su da dolaze iz Iraka. Među krijumčarenim migrantima ima i maloljetnih osoba.

Prema naredbi tužitelja Tužiteljstva BiH, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo 'Krijumčarenje ljudi', bh. državljanin je lišen slobode i protiv njega ovoj instituciji bit će dostavljen izvještaj. Krijumčareni ilegalni migranti predati su pripadnicima Službe za poslove sa strancima BiH na daljnje postupanje, navedeno je u priopćenju iz Ureda za informiranje GP BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close