Spremnici za strojnice, pištolje, protuavionski top

63-godišnjak naoružan do zuba: Skrivao arsenal oružja

Vijesti / Crna Kronika | 04. 03. 2023. u 15:32 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: PU Istarska / U stanu skrivao arsenal oružja 

Čak 46 različitih spremnika za automatske puške, strojnice, pištolje i protuavionski top pronašli su policijski službenici nakon pretrage automobila, stana i drugih prostorija kojima se koristio 63-godišnji hrvatski državljanin, izvijestila je istarska policija.

Naime, kriminalistička policija je u suradnji s policijskom postajom Umag provela kriminalističko istraživanje te je utvrđena sumnja da je 63-godišnji hrvatski državljanin počinio kazneno djelo nedopuštenog posjedovanja, izrade i nabave oružja i eksplozivnih tvari.

Tijekom službene pretrage u kući na području Umaga pronašli su 46 različitih spremnika za automatske puške, strojnice, pištolje i protuavionski top, prenosi Hina. 

Riječ je o sastavnim dijelovima automatskog oružja te dugog vatrenog oružja, kapaciteta većeg od 10 naboja, čije je posjedovanje zabranjeno prema Zakonu o nabavi i posjedovanju oružja.

Zbog sumnje da je počinio kazneno djelo, policija će protiv osumnjičenog podnijeti kaznenu prijavu nadležnom državnom odvjetništvu u redovitom postupku.

Kopirati
Drag cursor here to close