Dobro opremljena

56-godišnjakinja uhićena jer je prijetila muškarcu: Policija pronašla arsenal oružja

Kako se navodi u priopćenju, ona se sumnjiči da je počinila krivična djela ugrožavanje sigurnosti i nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija.
Vijesti / Crna Kronika | 27. 01. 2023. u 10:56 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Policija sumnjiči B.M. (56) iz Banja Luke da je prijetila muškarcu pa joj je policija pronašla arsenal oružja, saznaju "Nezavisne novine".

Prijetnje 

Kako su priopćili iz PU Banjaluka, policija iz Laktaša u četvrtak je izvršila kriminalističku obradu nad B.M.

Kako se navodi u priopćenju, ona se sumnjiči da je počinila krivična djela ugrožavanje sigurnosti i nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija.

Foto: Nezavisne / Arsenal oružja

"Naime, oštećeni muškarac je 25. siječnja prijavio da mu je B.M. uputila ozbiljne prijetnje po život, tijelo i imovinu, koje su kod istog izazvale osjećaj straha i ugroženosti. Istog dana oko 18:15 sati, policijski službenici pronašli su i uhitili B.M. koja je bilo u vidno alkoholiziranom stanju, ali je odbilo da se podvrgne ispitivanju na prisustvo alkohola u organizmu", navode iz policije.

Dodaju da je tijekom uhićenja vrijeđala i upućivala prijetnje policiji, te da se oglušila o njihovo naređenje.

Pretres

Navode da je na osnovu naredbe Osnovnog suda u Banja Luci, uz prethodnu suglasnost dežurnog tužitelja Okružnog javnog tužiteljstva Banja Luka, u Glamočanima kod Laktaša izvršen pretres obiteljske kuće i drugih objekata koje koristi lice B.M.

"Tom prilikom su pronađeni i uz potvrdu oduzeti lovačka puška s pripadajućom optikom, pištolj-revolver s pripadajućim mecima, sedam ručnih bombi, nagazna eksplozivna mina, tri eksplozivna punjenja, tri eksplozivne detonatorske kapisle s kablovima, tri inicijalne kapisle za eksploziv, dva puščana okvira i 303 komada municije različitog kalibra i namjene", navode iz PU Banja Luka.

O navedenom obaviješten je dežurni tužitelj Okružnog javnog tužiteljstva Banja Luka koji je naložio da se nakon kompletiranja i dokumentiranja predmeta protiv B.M. dostavi izvještaj o počinjenim krivičnim djelima u redovnoj proceduri.

Kopirati
Drag cursor here to close